De lekreste kakene!
Sesongen for de lekre – og gode – kakene er over oss for fullt. Det er konfirmasjoner og bryllup i tillegg til alle festdagene som mai byr på i seg selv. Ja, nå er det virkelig mange anledninger til å bake en deilig kake.
Her kommer noen av mine beste kaker. Gode festdager til deg!
Lekre petit four
Disse lekre små kakene staser opp enhver anledning, spør du meg.
Petit fours, uttales pøtifor og betyr en liten kake. Og hvilke lekkerbiskener de kan bli! Disse små kakene passer perfekt til alle slags festlige anledninger. Fargene og pyntingen kan du variere ut i fra hva og hvem som feires. De kan gjerne lages dagen i forveien.
Morsom marsipankake
Denne lagde jeg til min nieses konfirmasjon i fjor høst. Ungene og jeg ramset opp massevis av fine ord for å beskrive jubilanten med marsipanbokstaver.
Verdens beste Kvæfjordkake
Kvæfjordkaken hører jo hjemme på festbordet. Denne kaken er virkelig en av mine favorittkaker!
Jordbæriskake
Denne kaken er perfekt å lage når du vil bli ferdig med kaken lenge før servering! Bare husk på å ta den opp fra fryseren minst 30 minutter før den skal serveres.
Festsjokoladekake
Har du lyst til å lage en skikkelig deilig sjokoladekake med massevis av sjokoladekrem, til både fyll og glasur, som smaker så godt at den egentlig kan spises helt alene? Da er dette kaken for deg! Dette er i grunn kaken for alle som liker sjokolade, og etter min erfaring gjelder det for riktig så mange
Ostekake med browniebunn og bær- og gelelokk
Ostekakeelskere blir aldri helt enige om en ostekake må stekes eller ikke for å kunne kalles en ekte ostekake. Jeg sier gladelig ja, takk til begge utgaver. I denne utgaven har jeg lagd en browniebunn før jeg har på ostekrem og topper det hele med massevis av bær i gelelokket.
Klassisk bløtkake med vaniljekrem og bær
Få garantert luftig sukkerbrød med denne oppskriften! Det er mye lettere enn du tror!
Fantastisk gode makroner
Kanskje det er plass til noen gode makroner på kakebordet også? Jeg tenker at det iallfall bestandig er plass til en makron eller to i magen.
Hvit trøffelsjokoladekake med blåbær
Jeg hadde denne som årets påskekake på bloggen, men denne er så god at den gjerne må bakes resten av året også. Bildene er litt påskete, men det spiller ingen rolle.
Gode festdager til deg!
Fantastisk! Skal definitivt prøve å lage noe av dette til 17. mai! En liten pirketing, bare: Petit four uttales pØtifor, ikke pEtifor 🙂
Det skal jeg rette på med én gang, Émilie! Jeg er langt fra noen franskekspert 🙂
God bakst!
Du er helt fantastisk.
Alle bildene og oppskriftene ser så gode ut!
Du er best!!!!
Å tusen takk, kjære deg! Så hyggelig melding å få på en søndagskveld!
Hei!
Den jordbæriskaken, hvor lenge før kan den bli laget? Er bortreist før selskapet, men den så nydelig ut!
Hei Elma. Den skal i fryseren og der tåler den fint å ligge i noen uker.
Hei, lekre kaker 🙂 ser ut som linken til petit four er feil? Kommer inn på siden om søndagsmiddag på ebok.
Takk for at du sa i fra, Kathrine! Nå er linken ordnet 🙂