Det er deilig befriende når god mat er så lettvint og enkel å lage at du nesten er ferdig før du har begynt. Det er denne retten et definitivt bevis på. Forutsetningen for at det ferdige resultatet skal bli helt perfekt, er at du bruker god røkt laks eller ørret. Min erfaring her er at du veldig ofte får det du betaler for, så ta det med i beregningen når du går til innkjøp.

Det er jo egentlig ikke snakk om matlaging i dette tilfellet. Mer riktig forklart som bitte litt koking, litt skjæring og litt dandering helt til slutt.

Den salte laksen er perfekt følge til de litt søte og sprø aspargesene og sukkerertene.

Oppskriften passer enten som en forrett, som snacksemat eller som en del av et koldtbord.

For tips til hva annet du kan servere sammen på et koldtbord, se nederst i denne saken.

Røkt laks med asparges og erter

Dette trenger du for å lage røkt laks med asparges og erter til 4 personer
8 asparges
75 g sukkererter
400 g røkt laks i tynne skiver
1 sitron

Skjær vekk den nederste, grove delen av aspargesstilken. Kok opp lettsaltet vann og kok aspargesen i 2 minutter. Skjær sukkerertene i strimler og ha i det kokende vannet de siste 30 sekundene. Hell det over i et dørslag og slå over nok kaldt vann til å stoppe kokeprosessen. Du kan også legge dem over i en bolle med isvann.

Røkt laks med asparges og erter

Legg lakseskivene fint på et serveringsfat. Bruk en grønnsaksskreller og skjær helt tynne strimler av aspargesen. Fordel aspargesen og sukkerertene over. Del sitronen i båter og legg på siden av fatet.

Røkt laks med asparges og erter

Ønsker du å servere dette som en del av et koldsbord, men er usikker på hvor mye mat du skal lage? Her ser du hvordan du porsjonsberegner et koldtbord.

Røkt laks med asparges og erter

Godt måltid!

Oppskriften ble først laget til en stor koldtbordsak som jeg lagde for Familien. Da ble alle disse rettene servert sammen. Klikk deg inn på hver enkelt lenke for å komme til de ulike oppskriftene!

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *