Bringebærmuffins

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bringebærmuffins

Selv om jeg aldri kommer til å bli noen cupcakedronning – til det har jeg alt for få konditorgener i kroppen – er jeg særdeles svak for disse små, søte kakene. Og med den forkjærligheten jeg har for søtsaker, er glasuren bestandig et viktig element i så måte. Glasuren på disse cupcakene er en veldig enkel variant. Her snakker vi om en rask sammenpisking av melis, kremost og bringebær som fordeles raust på de nystekte muffinsene.

For virkelig å kunne kalle dem bringebærmuffins, skjuler det seg masevis av hele bringebær inne hver lille kake. Du kan bruke ferske, eller som jeg har gjort her, bruke frosne bær fra fryseren. Det fingerer akkurat like bra.

Oppskriften har jeg tatt fra Leila Lindholms bok “a piece of cake”.

Bringebærmuffins

Dette trenger du for å bake 12 bringebærmuffins med kremostglasur
3 egg
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk
150 g bringebær

Glasur
150 g melis
115 g naturell kremost
50 g bringebær + 12 til pynt

Sett stekeovnen på 180 grader og plasser muffinsformer i et muffinsbrett.

Pisk eggedosis av eggene, sukkeret og vaniljesukkeret. Smelt smøret. Bland sammen hvetemel og bakepulver i en bolle. Når eggedosisen er ferdig, heller du i smøret og pisker inn før du har i melblanding. Tilslutt rører du inn bringebærene. Du kan gjerne bruke bringebær som har vært fryst. Det går helt fint.

Fordel røra i muffinsformene og sett brettet på nest nederste rille i stekeovnen. Stek muffinsene i 18-20 minutter. Stikk en kakepinne i én av muffinsene for å sjekke om de er gjennomstekte. Kommer pinnen tørr ut, er muffinsene ferdige.

Hvelv dem ut av muffinsbrettet og la dem avkjøles på en bakerist før du lager glasuren.

Bringebærmuffins

Rør sammen melisen og kremosten og bland inn bringebærene. Fordel glasuren på muffinsene og pynt med bær på toppen.

Bringebærmuffins

Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon