Saftig torsk i spekeskinke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftig torsk i spekeskinke

Kombinasjonen torsk og bacon er i mitt hode bestandig vellykket! Det hvite, flakete fiskeskjøttet sammen med gyllenbrunt og sprøstekt bacon får meg til å spise akkurat litt mer enn jeg hadde tenkt. Bestandig!

Her bytter jeg ut baconet med tynne spekeskinkeskiver. Velg din favoritt! Det er greit å bruke skiver som er såpass store at du greier å surre dem rundt fiskestykket.

Når du surrer torskefiletene i skinke på denne måten, får du supersaftig fisk.

Denne fisken kan du både grille ute og steke inne i stekepanne.

Saftig torsk i spekeskinke

Dette tremper du for å lage torsk surret i spekeskinke med saltkokte poteter og salat til 4 personer
600 g torskefilet
evt. litt salt
nykvernet pepper
8 skiver spekeskinke – store skiver eller flere små skiver
1 ss olivenolje

Saltkokte poteter
600 g små poteter
2 ss salt
3 ss olivenolje

Salat
1/2 crispsalat
1/2 issalat
5-6 tomater
1/2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts hvitvinseddik
salt
nykvernet pepper

Start med potetene. Sett stekeovnen på 225 grader og finn fram en langpanne.

Kok opp vann og alt saltet og kok potetene til de er nesten gjennomkokte. Hell ut vannet og la dem dampe tørre i 1-2 minutter. Hell over olivenoljen og rist slik at potetene blir godt dekt rundt det hele. Hvelv potetene over i langpanna og stek dem i 10-15 minutter til de er myke hele veien gjennom og de har blitt gyllenbrune utenpå.

Mens potetene steker, tilbereder du fisken. Er det bein på filetne, fjerner du dem ført. Bruker du en salt spekeskinke, trenger du ikke å salte fisken mer. Er speksskinken ikke veldig salt, er det greit å dryssee på bittelitt salt samt pepper før du surrer spekeskinkeskivene rundt filetene.

Pensle torskestykkene med olivenoljen og grill dem på forholdsvis sterk varme til spekeskinken begynner å bli gyllenbrun og du kan se at torsken begynner å flake seg, ca. 5 minutter på hver side.

Vask salaten og skjær eller riv den i mindre biter. Skjær opp tomatene. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og rør det inn sammen med olivenoljen, eddiken, salt og pepper. Hell det over salaten og bland det sammen.

Saftig torsk i spekeskinke

 

God middag!

 

 

 

4 kommentarer til “Saftig torsk i spekeskinke”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon