Store, saftige blåskjell er supergodt å spise. Både naturell og dampet sammen med masse chili! Og de er gode å gratinere. Da damper du dem først før du deler dem opp og legger dem i en langpanne eller på et stekebrett før du dysser over ost og eventuelt andre godsaker som du vil smakssette skjellene med.

Her gratinerer jeg blåskjellene med smakfull parmesan i tillegg til god spekeskinke. Skikkelig snadder!

Parmesangratinerte blåskjell med spekeskinke

Dette trenger du for å lage parmesangratinerte blåskjell med spekeskinke
500 g blåskjell
2 fedd hvitløk
1 gren rosmarin
1 ss olivenolje
litt salt
nykvernet pepper
2 dl hvitvin
2 skiver god spekeskinke
50 g parmesan
10-12 basilikumblader

Vask og rens blåskjellene først. Fjern skjell som er i stykker eller som er åpne og ikke lukker seg dersom du kakker litt på dem. Fjern også byssustråder (det er skjegget) hvis det er det på skjellene.

Hakk opp hvitløken og rosmarinen og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen, salt og pepper. La det surre på medium varme i noen minutter til løken blir blank. Hell i vinen, legg på et lokk og la det koke opp. Så har du i skjellene, legger lokket tilbake på plass og lar skjellene dampe i ca. 2 minutter til de har åpnet seg.

Hell dem over i et dørslag. Sett en bolle under dørslaget slik at du tar varme på kokevæsken. Åpne alle skjellene og kast den skjellsiden som kjøttet ikke sitter fast i.

Legg skjellene utover i en form eller et stekebrett.

Skjær spekeskinken i helt småbiter og rør den sammen med revet parmesan og opphakket basilikum. Tilsett 2-3 ss av kokevæsken også slik at det får en konsistens som en tykk, hvit saus. Smak til med salt og pepper.

Fordel sausen oppi blåskjellskallene.

Sett på grillelementet på stekeovnen og sett inn formen. Grill til osten smelter og den begynner å få noen gyllenbrune kanter hist og her.

Parmesangratinerte blåskjell med spekeskinke

Så er det bare å nyte!

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *