Med hagen full av ulike urter, er det perfekt å plukke ut et godt lite utvalg å hakke opp i brøddeigen. Og når resultatet blir så godt som det blir, må jeg jo bare dele oppskriften med dere, mine kjære lesere!

Grunnoppskriften jeg bruker er den gode, gamle oppskriften på eltefrie brød fra Sullivan Street Bakery i New York. Den har vært base i så mange av de brødene jeg har bakt de siste 3-4 årene.

Eltefrie bagetter med hvitløk

Dette trenger du for å bake 6 baguette med urter og hvitløk

425 g hvetemel
425 g fullkornshvetemel
20 g salt
7 g fersk gjær eller 2 g tørrgjær
7 dl vann, romtemperert

Ha melet, salt og tørrgjær i en bolle. Hell over vannet og rør det sammen til alt melet er inkorporert. Legg over et lokk eller plastfolie og la deigen stå på kjøkkenbenken i 12-18 timer.

Dryss et godt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Dette er en løs deig, så det er en stor fordel å ha en deigskrape når du skal jobbe videre med den. Brett kantene på deigen inn til midten. Se bilder av bretteprosessen her. Så deler du deigen i 6 deler og ruller, eventuelt bretter dem ut til baguetter.

Legg dem over på to bakepapirkledde stekebrett og la dem etterheve i ca. 1 time.

Sett stekeovnen på 240 grader varmluft.

Skjær to eller tre snitt i hver baguett før du setter begge brettene inn i stekeovnen. Kast samtidig inn ½ dl med vann nederst i stekeovnen. Stek baguettene i 12-15 minutter. Det avhenger av hvor effektig stekeovnen din faktisk er.

Eltefrie bagetter med hvitløk

La baguettene avkjøles på en bakerist.

Eltefrie bagetter med hvitløk

Eltefrie bagetter med hvitløk

Kos deg!

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *