Omelett med pasta og ost

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Omelett med pasta og ost

Nå er det jo ikke sikkert at du er som meg. Kanskje du er skikkelig flink til å beregne riktige mengder av alt du lager. Det er ikke jeg. Jeg burde jo være det ettersom jeg jo lever av det jeg lever av, men når jeg kommer hjem og skal lage middag til gjengen hender det både titt og ofte at det kokes for mye av både poteter og pasta. Da er jeg rett og slett for dårlig på både veiing og telling. Kjøtt og fisk og de dyrere råvarene er jeg nok flinkere å beregne, så det blir heldigvis ikke like mye rester fra dem.

Så da gjelder det å ha noen restemiddagsalternativ å velge mellom for å bruke opp de restene vi har i kjøleskapet. Da er definitivt omletten kjekk å ha. Det er utrolig hvor mye rart som kan blandes sammen med egg for ende opp som en smakfull omelett.

I denne omeletten brukte jeg opp restene fra gårsdagens kokte pasta og jeg fikk brukt opp noen osteskorpen som sang på det siste verset i en av kjøleskapshyllene.

Omelett med pasta og ost

Dette trenger du for å lage omelett med pasta og ost til 4 personer
8 egg
1 dl melk
½ ts salt
nykvernet pepper
ca. 3 dl kokte pastarør – her kan du brukte kokte poteter i skiver også
noen osteskorper, ca. 50 g
6-7 gressløkstilker
1 liten stilk rosmarin
20 g smør
noen skiver brød til servering

Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en stekepanne som tåler å stå i stekeovnen eller en ildfast form.

Pisk sammen egg, melk, salt og pepper. Har du ikke pastarester liggende – og heller ikke ferdig kokte poteter – an du lage omeletten uten. Da kan du tilsette 2 flere egg og 2 ss mer melk. Har du pastarør eller annen ferdigkokt pasta, blander du den inn. Er det spagetti det du har, klipper du den i mindre biter før du rører den inn. Osten kan du enten rive eller skjære i mindre biter. Små skorper er vanskelig å rive.

Hakk opp urtene og bland alt sammen.

Smelt smøret i en stekepanne og ha i eggestanden. Sett stekepanna over forholdsvis svak varme og stek omeletten i ca. 5 minutter, til du ser at omeletten begynner å stivne under og langs kantene.

Sett så stekepanna i stekeovnen og stek omeletten til den er fast og har blåst seg opp litt. Det tar omlag 15 mintter.

Hvis du ikke har en stekepanne som ikke kan settes i stekeovnen, kan du lage omeletten rett i en ildfast form. Da mører du først formen før du heller i eggestanden. Beregn 10-15 lengre steketid.

Omelett med pasta og ost

Omelett med pasta og ost

Omelett med pasta og ost

Noen foretrekker halvgrovt brød under ………

Omelett med pasta og ost

… og noen vil ha svart rugbrød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon