Stekt laks med tomat- og maissalat
Har laksen skinnet på når jeg kjøper den, bruker jeg bestandig å steke eller grille den med skinnet på. Sprøstekt er det knallgodt! Skinnet gjør at det er lettere å få et saftig stekeresultat også.
I fremgangsmåten under, står det grill, men du kan like gjerne bruke stekepannen. Den er kjekkere å bruke når det ikke er sol og sommer ute.
Her får laksen følge med en frisk og smakfull relish med tomater, avokado og mais. Supergodt!
Oppskrift på stekt laks med tomat- og avokadorelish
til 4 personer
3 tomater
2 avokadoer
1 rødløk
300 g hermetiske maiskorn
noen greiner koriander
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
2 ts salt
nykvernet pepper
4 laksefileter á 150 g, med skinn
¼ ts paprikapulver
¼ ts chilipulver
Varm grillen.
Start med relishen. Skjær tomatene og avokadoene i små terninger. Rødløken skreller du og finhakker. Korianderen river du løs bladene på. Bland sammen alt dette samt olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Krydre laksefiletene med salt, pepper, paprikapulver og chilipulver. Legg fiskefiletene med skinnsiden ned eller legg på et stykke aluminiumsfolie som du legger fiskestykkene på, over medium grillvarme. Legg på lokk på grillen og la fisken grille i 8–10 minutter hvis du vil ha den gjennomstekt og litt kortere dersom du liker en lett rosa kjerne.
Fordel relishen på tallerkenene og legg på fiskestykkene. Fordel noen korianderblad over til slutt.
Du kan servere både kokt ris og bakte poteter til denne fisken.