Sjokoladepai med chili

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sjokoladepai med chili

Liker du at det brenner litt på tungen når du spiser? Ikke veldig sterkt, men akkurat nok til at alle smaksløkene settes i arbeid? Da er dette sjokoladekaken for deg. Eller rettere sagt, sjokoladepaien.

Chilien i denne paien er så harmløs at du trygt kan servere kaken til svigerfar. Men den gir akkurat den riktige piffen til smaken.

Istedenfor en vanlig paibunn, bruker jeg ferdigkjøpt kransekakemasse. Veldig kjapt og godt!

Sjokoladepai med chili

Dette trenger du for å bake sjokoladepai med chili
400 g kransekakemasse
¼ rød chili
450 g mørk sjokolade
50 g smør
4 egg
125 g brunt sukker

Sett stekeovnen på 180 grader og smør en paiform. Her bruker jeg en som er 20,5 cm bred og ganske høy. Oppskriften passer også til en vanlig paiform på 24 cm, som er lavere.

Kjevle ut kransekakemassen til den blir ca. ½ cm tykk. Jeg synes det er veldig enkelt og greit å kjevle mellom to lag med oppklipte brødposer, men gjør du i grunn akkurat som du vil selv. Jeg drysser på bittelitt hvetemel mellom posen og massen også. Legg bunnen over i paiforma og klem den godt på plass.

Finhakk chilien og ha den i en bolle smmen med sjokoladen og smøret. Smelt det sammen i vannbad eller mikrobølgeovn. Pisk sukker og egg til du får en luftig eggedosis. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør det godt sammen. Hell røren over i paiforma og sett paien på nederste rille i stekeovnen og stek i ca. 40 minutter. Med stor paiform, vil paien automatisk bli litt lavere. Da kan den trenge noen færre stekeminutter også. Paien bruker å heve seg opp på slutten av steketiden og når du ser at det har blitt et fast lokk over det hele, er den ferdig.

Sjokoladepai med chili

La paien avkjøles på en bakerist.

Sjokoladepai med chili

Send ut tekstmelding til noen venner og inviter på kaffeslaberas med denne sjokoladepaien!

Sjokoladepai med chili

Sjokoladepai med chili

Sjokoladepai med chili

Blir fort sånn!

 

4 kommentarer til “Sjokoladepai med chili”

  1. Denne ser fantastisk ut! Hvor mørk sjokolade anbefaler du å bruke? Og skal temperaturen være den samme om jeg bruker en større paiform? Hvor lenge tror du den bør steke om formen er 24 cm i diameter?

    • DU kan gjerne bruke 70 % sjokolade, Kristin. Jeg vet ikke hvor lenge den må steke da, men litt lenger. Du får bare følge med. Og ja, du bruker samme temp da også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon