Bifftaco med guacamole og hjemmelaget salsa
Er det torsdags-, fredags- eller lørdagstaco som gjelder hjemme hos dere?
Hvis du har lyst på litt variasjon fra den vanlige varianten, kan du jo prøve denne: En kjempegod bifftaco med guacamole og hjemmelaget tomatsalsa.
Oppskrift på bifftaco med tomatsalsa og guacamole
til 4 personer
Tacoen
500 g entrecôte
1 ss olivenolje
½ ts malt koriander
½ ts malt spisskummen
½ ts paprikapulver
½ ts salt
nykvernet pepper
Tomatsalsa
3 tomater
1 fedd hvitløk
½-1 chili
1 vårløk
1 ts balsamicoeddik
½ potte koriander
flaksalt
nykvernet pepper
Guacamole
2 avokadoer
1 fedd hvitløk
½ potte koriander
noen dråper tabasco
saft av ½ lime
flaksalt
nykvernet pepper
Til servering
tacolefser
rømme
salat
revet ost
Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm og ha det i en bolle sammen med resten av ingrediensene. Bland det godt sammen. La det ligge slik mens du lager resten av det du trenger til tacoen.
Del tomatene til salsaen i små terninger. Her bruker jeg både gule og røde tomater. Finhakk hvitløkfeddet og chilien. Hvor mye du bruker av chilien, og om du tar med frøene eller ikke, bestemmer du ut i fra hvor sterk du ønsker at salsaen skal være. Jeg synes den er best når den biter litt.
Del avokadoene i to og skap ut kjøttet. Mos det med en gaffel. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og hakk opp korianderen. Rør sammen alle ingrediensene til avokadomosen. Smak til med salt og pepper.
Varm en stekepanne til den er skikkelig god og varm. Ha i kjøttbitene og stek dem kjapt. Med så små terninger, tar stekingen bare noen få minutter.
Ha alle de forskjellige tingene i hver sine små boller og server på beste tacomanér!
Du skriver ferske tacolefser. Lager du selv eller kan du tipse om en produsent?
Jeg pleide å kjøpe noen ferske lefser fra Buer på Meny før, men nå har de de aldri mer og jeg savner dem. Er jo så mye bedre med ferske.
Det er ikke mange som selger ferske tacolefser – ikke som jeg vet, iallfall. Jeg har oppskrift på det her på bloggen som du kan sjekke ut: https://frutimian.no/2018/03/08/hjemmelagde-tacolefser-super-rommedressing-og-salsa/