Du vet du akkurat har blitt servert en skikkelig god cookie når det eneste du vil er å snakke med kokken. For å få oppskriften på akkurat den cookien! Det var nettopp det som skjedde da jeg fikk smake disse cookiesene hos Polly’s Tearoom i Halden, første gang. Teksturen var annerledes enn på de fleste andre cookies jeg spiser, og smaken, ja den var aldeles enestående.

Det var noe med disse knuste Digestivekjeksene som cookisene var rullet i før de ble stekt også. Det har jeg aldri smakt før.

Det er søstrene Hanne Gran og Rikke Stormoen som driver interiørcafeen Pollys Tearoom i Halden. Og hvem er Polly, tenker du kanskje? Jo, det het deres matglade, engelske mor. Og det er mange av mors oppskrifter som blir brukt når godsakene som selges, blir lagd. Cafeen og butikken åpnet som en hyllest til moren.

Hele Pollys Tearoom er full av tøffe vintageting fra «Vintage by Nina», en svensk dame som reiser rundt og kjøper opp gamle, kule ting fra hele Europa. Så når du er på Pollys, kan du kjøpe med deg både stolene du sitter på og det som henger på veggene.

Hanne holder fortet inne i cafeen, mens søster Rikke lager maten. Og kommer ut til meg med oppskriften på de mest fantastiske cookisene du kan tenke deg!

Når Rikke lager sin versjon i Halden, bruker hun en 70 % økologisk sjokolade med bringebær i. Den er ikke like lett å få tak i alle steder, så du kan også bruke en helt vanlig, mørk sjokolade av god kvalitet som du hakker opp og rører inn i kjeksdeigen. Så smelter sjokoladebitene akkurat perfekt sammen med resten av deigen under stekingen. Pass på at du ikke steker kjeksene for lenge. De vil stivne mer etter at du har tatt dem ut fra stekeovnen, og de skal helst ha en myk kjerne når de har blitt avkjølt også. Da er konsistensen helt perfekt.

Gled deg!

Polly's tearooms egne sjokoladecookies med kremost

Dette trenger du for å bake ca. 20 chocolate cheesecake cookies
100 g smør, romtemperert
100 g kremost
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
80 g sjokolade, minst 70%
6 stk kjeks, digestive
180 g hvetemel

Sett stekeovnen på 190 grader, over- og undervarme og kle 2 stekebrett med bakepapir.

Ha smør og kremost i en miksebolle og pisk det godt sammen. Ha i sukkeret og vaniljesukkeret og pisk til det blir hvitt og luftig.

I mellomtiden hakker du opp sjokoladen og legger til side. Knus Digestivekjeksene. Jeg bruker å legge dem i en pose og rulle kjevlen over. Hell smulene over på en tallerken.

Når smør- og sukkerblandingen er ferdig, rører du inn hvetemelet med en sleiv før du til slutt rører inn sjokoladebitene. Ikke rør mer enn du akkurat trenger.

Har du en liten isskje, på 4 ½ cm i diamater, bruker du den til å scoope ut passe store mengder av deigen. Hvis ikke bruker du 2 spiseskjeer. Legg kulene over i Digestivesmulene og klapp dem til slik at halvparten av kule blir dekt av smulene.

Legg kjeksene over på stekeplaten, men kjekssmulene opp. Ha god avstand mellom kjeksene. Klapp dem litt flate med håndflaten før du steker dem – ett og ett brett – i 12–15 minutter.

La dem avkjøles på en bakerist.

Polly's tearooms egne sjokoladecookies med kremost

Polly's tearooms egne sjokoladecookies med kremost

Enjoy!

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *