Jeg innbiller meg at jeg har lest et sted at hver familie i Norge spise spagetti og kjøttsaus i gjennomsnitt én gang i uka. Det er mulig det er noe jeg har drømt, men at mange har dette som et fast innslag på middagsbordet, det har jeg ikke funnet på i drømmene.

Etter min mening er spagetti bolognese er en supergod hverdagsmiddag som er kjapp å lage. For å høyne sunnhetsfaktoren litt, lurer jeg inn både løk, hvitløk og gulrot. Du kan gjerne også bruke fullkornspasta.

Spagetti bolognese

Dette trenger du for å lage spagetti bolognese til 4 personer
1 løk
2 fedd hvitløk
2 selleristenger
½ rød chili
2 gulrøtter
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 ss olivenolje
2 bokser hakkede, hermetiske tomater
2 ts tørket oregano
salt
nykvernet pepper
400 g spagetti
parmesan til servering

Skrell løken, hvitløkfeddene og gulrøttene og del dem i litt mindre biter før du har både dem, selleristilken og chilien i en food processor. Kjør knivene rundt til det blir helt opphakket.

Ha olivenoljen og kjøttdeigen i en stekepanne på sterk varme og brun kjøttdeigen. Ha i løk- og gulrotblandingen og la det surre på litt svakere varme i 5-6 minutter. Har du en stekepanna med høye kanter, kan du fortsette resten av kokkeleringen i stekepanna. Hvis ikke, heller du nå dette over i en kasserolle før du tilsetter de to boksene med hakkede, hermetiske tomater, oreganoen, salt og pepper. Kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter. Det kan gjerne koke lenger også.

Kok opp godt saltet vann til spagettien og kok den etter anvisning på pakken. Når spagettien er ferdig, heller du den over i et dørslag. Ta vare på litt av kokevannet. Det kan være kjekt å bruke for å spe ut tomatsausen litt, dersom den er litt tykk.

Server med revet parmesan.

Spagetti bolognese

Spagetti bolognese

God middag!

Print Friendly

Lesernes kommentarer

  1. Fristende godt. Vi spiser også pasta regelmessig, men ikke så ofte som en gang i uken. Sausen du lager er ganske lik min, men jeg varierer med å tilsette litt soltørkede tomater og grillet paprika. Den grillede paprikaen fås kjøpt i butikker som selger asiatisk mat. Den har en fantastisk smak.
    I sausen kan jeg også variere med å steke hakket bacon.
    Topping med friskrevet parmesan er et must.

  2. Å ja, soltørkede tomater er kjempegodt i. Jeg har aldri prøvd å ha i de grillede paprikaene. Jeg bruker de til ganske mye annet, men skal prøve dem i pastasausen også. Takk for tipset!

  3. Jeg bruker å grovhakke selleri og ha i sausen (stekes ilag med kjøttdeigen). Fersk båndspagetti er deilig til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *