Spagetti bolognese

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Spagetti bolognese

Jeg innbiller meg at jeg har lest et sted at hver familie i Norge spise spagetti og kjøttsaus i gjennomsnitt én gang i uka. Det er mulig det er noe jeg har drømt, men at mange har dette som et fast innslag på middagsbordet, det har jeg ikke funnet på i drømmene.

Etter min mening er spagetti bolognese er en supergod hverdagsmiddag som er kjapp å lage. For å høyne sunnhetsfaktoren litt, lurer jeg inn både løk, hvitløk og gulrot. Du kan gjerne også bruke fullkornspasta.

Spagetti bolognese

Dette trenger du for å lage spagetti bolognese til 4 personer
1 løk
2 fedd hvitløk
2 selleristenger
½ rød chili
2 gulrøtter
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 ss olivenolje
2 bokser hakkede, hermetiske tomater
2 ts tørket oregano
salt
nykvernet pepper
400 g spagetti
parmesan til servering

Skrell løken, hvitløkfeddene og gulrøttene og del dem i litt mindre biter før du har både dem, selleristilken og chilien i en food processor. Kjør knivene rundt til det blir helt opphakket.

Ha olivenoljen og kjøttdeigen i en stekepanne på sterk varme og brun kjøttdeigen. Ha i løk- og gulrotblandingen og la det surre på litt svakere varme i 5-6 minutter. Har du en stekepanna med høye kanter, kan du fortsette resten av kokkeleringen i stekepanna. Hvis ikke, heller du nå dette over i en kasserolle før du tilsetter de to boksene med hakkede, hermetiske tomater, oreganoen, salt og pepper. Kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter. Det kan gjerne koke lenger også.

Kok opp godt saltet vann til spagettien og kok den etter anvisning på pakken. Når spagettien er ferdig, heller du den over i et dørslag. Ta vare på litt av kokevannet. Det kan være kjekt å bruke for å spe ut tomatsausen litt, dersom den er litt tykk.

Server med revet parmesan.

Spagetti bolognese

Spagetti bolognese

God middag!

5 kommentarer til “Spagetti bolognese”

  1. Fristende godt. Vi spiser også pasta regelmessig, men ikke så ofte som en gang i uken. Sausen du lager er ganske lik min, men jeg varierer med å tilsette litt soltørkede tomater og grillet paprika. Den grillede paprikaen fås kjøpt i butikker som selger asiatisk mat. Den har en fantastisk smak.
    I sausen kan jeg også variere med å steke hakket bacon.
    Topping med friskrevet parmesan er et must.

  2. Å ja, soltørkede tomater er kjempegodt i. Jeg har aldri prøvd å ha i de grillede paprikaene. Jeg bruker de til ganske mye annet, men skal prøve dem i pastasausen også. Takk for tipset!

  3. Jeg bruker å grovhakke selleri og ha i sausen (stekes ilag med kjøttdeigen). Fersk båndspagetti er deilig til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon