Supergod eplepai med vaniljekrem

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Supergod eplepai med vaniljekrem

Har du lyst på en supergod eplepai? Enkel å lage er den også! Jeg lager riktignok vaniljekremen jeg bruker i kaken, men det er faktisk ganske så enkelt. Det er mulig du ikke tror meg helt på det, men det er helt sant! Du kan selvfølgelig bruke en ferdigkjøpt variant også. Og da er jo kaken enda kjappere å lage.

Bunnen i paien er butterdeig, og den kjøper jeg ferdig i butikker. Bare tiner den opp og kjevler den ut!

Supergod eplepai med vaniljekrem

Dette trenger du for å lage eplepai med vaniljekrem

Eplepaien
1 pk frossen butterdeig, 450 g
litt hvetemel til utkjevling
vaniljekrem (se egen oppskrift)
3–5 epler
3 ts brunt strøsukker

Vaniljekrem
2 1/2 dl H-melk
1 ts vaniljesukker – gjerne hjemmelagd – oppskrift på det finner du her, ev. 1/2 vaniljestang
3 eggplommer
60 g sukker
25 g hvetemel

Legg butterdeigen til tining før du starter med vaniljekremen. Ha melken i en kasserolle og kok opp. Bruker du vaniljestang, deler du den i to og skraper ut frøene. Frøene, og stangen, har du i kasserollen sammen med melken. I en bolle pisker du sammen vaniljesukker, eggplommer, sukker og hvetemel. Pisk det til det blir litt luftig. Når melken koker, heller du den over i eggblandingen og rører det sammen. Hell det så tilbake i kasserollen og kok opp på medium varme mens du pisker hele tiden. La kremen koke i 1 minutt mens du pisker. Ta ut vaniljestangen og sett kremen til avkjøling.

Sett stekeovnen på 200 grader og smør en paiform med mykt smør eller formfett. Bruk gjerne en form med løs bunn, så får du paien opp av formen etterpå.

Dryss et tynt lag hvetemel på bakebordet og legg butterdeigsplatene oppå hverandre. Kjevle dem ut til de er ca. 1/2 cm tykke og du ser at bunnen blir stor nok til å dekke paiforma og –sidene. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast. Løft den over i forma og trykk den godt ned i kantene. Rull kjevlet over paikanten slik at overflødig deig skjæres vekk. Prikk bunnen ganske tett med en gaffel og sett forma i kjøleskapet mens du lager i stand resten.

Norske epler trenger ikke å skrelles. Del dem i to og skjær vekk kjernehuset. Skjær hver halvdel så tynne skiver fra toppen og ned til stilkfestet.

Supergod eplepai med vaniljekrem

Fordel vaniljekremen over paibunnen og legg epleskivene fint oppå. Dryss sukkeret på toppen.

Sett forma på et stekebrett og stek paien på nederste rille i ca. 40 minutter.

Supergod eplepai med vaniljekrem

Supergod eplepai med vaniljekrem

Supergod eplepai med vaniljekrem

Her serverer jeg pisket krem med hakkede pistasjnøtter på toppen, til eplepaien.

Nam!

4 kommentarer til “Supergod eplepai med vaniljekrem”

  1. Må si at jeg ble svært skuffet over denne oppskriften. Jeg fulgte den til punkt og prikke, men jeg tror at noe vesentlig er glemt. Kanskje at paideigen skulle ha vært forstekt?

    • Hei Inge. Nå skjønte jeg ikke helt hva du mente. Jeg forsteker denne paibunnen før jeg har i vaniljekremen – først 15 minutter med tyngde i og så 5 minutter uten tyngde etterpå. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon