Kaldhevede rundstykker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kaldhevede rundstykker

Når du har lyst på nystekte rundstykker til frokost, er kaldheving i kjøleskapet natta gjennom tingen. En riktig så genial ting å gjøre, spør du meg.

Jeg lager rundstykkedeigen på helt vanlig måte, dog med mindre gjær enn hvis jeg skal lage dem på vanlig tid, lar deigen heve en time for så å rulle dem ut til rundstykker. Rundstykkene setter jeg på et bakepapirkledd stekebrett og så setter jeg hele brettet i kjøleskapet.

Neste morgen gir jeg dem en god, gammeldags dampheving på toppen av en kasserolle mens stekeovnen varmes opp og jeg tar morgenstellet på badet, før jeg steker dem.

Hva er vel bedre enn å starte en dag med duftende, nystekt gjærbakst?

PS! Vil du steke rundstykkene uten kaldheving, lar du dem etterheve i ca. 45 minutter før du steker dem som anvist.

Kaldhevede rundstykker

Dette trenger du for å lage 12 store rundstykker
400 g hvetemel
350 g fullkornhvetemel
1 ts salt
10 g fersk gjær
eller 3 g tørrgjær
5 dl romtemperert vann
havregryn til strøssel

Ha alle ingrediensene, unntatt havregrynene i en bakebolle og elt deigen godt sammen i 15 minutter. Den ferske gjæren smuldrer du bare opp og har i deigen. Du trenger ikke å røre den ut i vannet først. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i ca. 1 time.

Hvelv deigen over på benken og kna den sammen én gang, før du deler den i 12 deler og ruller dem ut til rundstykker.

Ha havregrynene i en liten skål og litt lunka vann i en annen. Dypp rundstykkene i vannet før du dypper dem i havregrynskåla. Plasser dem deretter på et bakepapirkledd stekebrett, dekk brettet med plastfolie og sett det i kjøleskapet til neste morgen.

Ta rundstykkene ut av kjøleskapet og sett stekeovnen på 230 grader. For å få litt fres i hevingen før jeg setter rundstykkene inn i stekeovnen, bruker jeg å koke opp litt vann i en kasserolle og legge stekebrettet på toppen av kasserollen. Når ovnen er varm nok, setter jeg brettet inn i stekeovnen. Stek rundstykkene i 15–18 minutter, til de er blitt gyllenbrune. La dem avkjøles på en bakerist.

Kaldhevede rundstykker

Kaldhevede rundstykker

God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon