Lomper med røkt laks og posjert egg
Lyst på noe som er kjapt å lage og som smaker aldeles smashing? Da kan du lage dette! Posjert egg sammen med røks laks (eller ørret), litt salat og noen gode lomper!
Har du smakt posjert egg noen gang? Og har du prøvd å lage det? Det smaker kjempegodt og er ganske så enkelt å lage også. For meg er dette typisk “hjemme-alene-mat” eller “trenger-bare-noe-kjapt-og-godt-mat”. Derfor får du oppskriften bare for én person også. Føl deg virkelig helt fri til å gange den opp til så mange mennesker som du vil.
Dette trenger du for å lage posjert egg med røkt laks og lomper til 1 person
1 egg
50 g røkt laks eller ørret
1 Buers speltlompe
noen salatblad
Maldonsalt
nykvernet pepper
paprikapulver
Kok opp vann i en kasserolle. Knekk egget du skal posjere i en liten skål. Skal du posjere flere egg, knekker du dem i hver sin lille skål. Bruk en skje til å røre vannet i kjelen rundt i en sirke slik at det blir litt som sentrifugalkraften.
Dypp skålen med egget oppi vannet og la egget ramle ut.
Skru ned varmen slik at vannet akkurat er på kokepunktet. Sett timeren på et sted mellom 3 minutter og 3 ½ minutter. Litt avhengig av hvor løst du ønsker å ha egget. Egget du ser på bildet, har ligget i vannet i 3 minutter.
Fordel salatbladene på lompen før du legger den røkte laksen eller ørreten over.
Ta egget opp av vannet med en hullsleiv og la det renne av før du plasserer det over siken. Dryss over litt salt, nykvernet pepper og paprikapulver før du finner fram kniv og gaffel og spiser et aldri så lite smakfullt måltid.
Mmmmm… Deilig!
Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Buer lompe- og lefsebakeri.