Jeg blir aldri riktig klok på hva jeg skal kalle en kake som er bakt i langpanne. Heter det langpannekake – som jeg jo også kaller nettopp pannekaker som jeg steker i langpannen – eller hva heter det egentlig? Hva kaller du slike kaker?

Jeg har nå tatt meg friheten til å kalle denne for en sjokoladelangpannekake og da antar jeg at alle skjønner hva jeg mener. Denne er av den gode og lettvinte varianten, som jo er kjekt når det er nettopp en stor langpannekake som er påkrevd. Jeg har iallfall en tendens til å komme på disse påkrevde kakene sent kvelden før den skal være med på ett eller annet arrangement. Og jeg tipper at jeg ikke er helt alene om det.

Langpannen min hjemme er 40 x 30 cm, mens den jeg har her på verkstedet mitt er noen centimetere større i begge retningene. Jeg bruker samme oppskriften til begge langpannene.

Sjokoladekake i langpanne

Dette trenger du for å lage sjokoladelangpannekake med sjokoladeglasur og kokosstrøssel 

Sjokoladelangpanne
275 g smør
200 g mørk sjokolade
5 egg
100 g mykt, brunt sukker
300 sukker
2 ts vaniljesukker
550 g hvetemel
50 g kakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
4 dl melk
3 dl lettrømme

Sjokoladeglasur
150 g smør
4 ss ferdig kaffe
575 g melis
75 g kakao
2 ts vaniljesukker

ca. 1 dl kokosmasse til strøssel

Sett stekeovnen på 170 grader og kle en langpanne med bakepapir.

Smelt sammen smør og sjokolade enten over vannbad eller i mikrobølgeovn. Sett det til side og la det avkjøles litt.

Ha eggene, brunt og hvitt sukker og vaniljesukker i en miksebolle og pisk til du får en luftig eggedosis. Bland sammen hvetemel, kakao, natron og bakepulver i en bolle og sikt det inn i røren. Ha i melken og rømmen, samt det sammensmeltede smøret og sjokoladen, og rør det hele sammen. Hell røren over i langpannen og sett den på nederste rille i stekeovnen.

Stek kaken i ca. 45 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken for å sjekke om den er gjennomstekt. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig og du kan ta den ut av stekeovnen.

La den avkjøles helt på en bakerist.

Til glasuren smelter du smøret i en kasserolle før du har i kaffen og resten av ingrediensene. Innimellom er både melis og kakao ganske klumpete. Da kan det være lurt å sikte det inn i smøret slik at du er sikker på at su ikke får en glasur full av klumper. Rør i alle tilfeller det hele godt sammen slik at glasuren blir blank og fin. Hell den over kaken, gjerne mens kaken fremdeles er lunken. Dryss kokosmassen over til slutt.

Denne kaken er fin å fryse også, om det skulle bli noen rester.

Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne

God bakst!

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

  1. Hei! Kan man man bruker 2-3 egg i steden for og bare bruke en liten langpanne? Tenke nemlig å lage punsjestenger i dag, men da trenger jeg ikke så mye kake

  2. Hvis den skal fryses, bør den fryses ned i biter, eller litt større stykker som man deler opp etter opptining?

    • Det er egentlig det samme, Marte! Det er jo ofte praktisk å fryse ned i biter, så kan man ta opp det antallet man trenger. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *