Ny baker i Rakkestad!
Endelig! Nå har det kommet en ny baker i Rakkestad! Herlig!
Kringla Bakeri og Konditori har holdt til i Tistedal i Halden i flere år, og nå har de altså åpnet et utsalg her i Rakkestad! Alt kommer tilkjørt fra Tistedal tidlig på morgenene.
Ut fra Silje Wold og Anny Remme har rakstingene virkelig omfavnet Kringla. Åpningen har vært kjempebra, så nå håper de at fortsettelsen blir akkurat like fortreffelig!
Alle brødene er håndverksbakt. Det betyr at når deigen er eltet og hevet ferdig, blir den slått opp for hånd av en baker – det skjer med maskiner på store bakerier. Kringla bruker også langtidsheving på brødene sine, noe som gir mer smak til brødene. Da trenger de heller ikke å bruke så mye gjær. De behøver dessuten ikke å tilsette ekstra gluten for å få luftige brød. Ekstra tilsatt gluten i brød er – etter min mening – et stort problem i kjøpte brød. Det gjøres for at brødene skal bli så luftige som vi forbrukerne vil ha dem, men kludrer til tarmsystemet vårt. (Dette er noe omdiskutert – bare så det er sagt – men mange med meg, er helt overbevist om at den økte mengde med tilsatt gluten i kjøpebrød, er en av grunnene til at å mange får magesmerter av å spise brød.)
Nå kan vi i Rakkestad i alle fall kjøpe brød hvor dette ikke er et problem.
Det tømmes fort i brødhyllene!
Masse søte saker her også!
Mmmm…….
Jeg sitter fornøyd og venter på å sette tennene i god bakst!