Kjempegod laksetaco med agurksalat
Rosa fisk bruker ofte å være en stor fiskefavoritt hos barna og det er jo en god grunn for det! Både laks og ørret er kjempegodt og har utallige bruksmuligheter. Heldigvis har tilgjengeligheten på god og fersk laks og ørret økt veldig de siste årene.
Hvis du har lyst til å prøve en skikkelig smakfull laksevariant, kan du prøve denne. Her bruker jeg masse koriander og de typiske tacokrydderne spisskummen og paprika, og moser dette sammen til jeg får en supergod marinade som passer utmerket til laksen.
Vil du ha guacamole til tacoen, finner du oppskrift på det her.
Dette trenger du for å lage laksetaco med agurksalat til 4 personer
Laksetacoen
¼–½ rød chili, uten frø
½ stor potte med koriander
2 ts paprikapulver
1 ts malt spisskummen
½ ts salt
nykvernet pepper
saft av ½ lime
3 ss olivenolje
600 g laksefilet uten skinn og bein
8 små tortillalefser
noen salatblader
Agurksalat
1 agurk
12 små cherrytomater
3–4 vårløk
saft av ½ lime
½ ts sukker
noen korianderblad
Del chilien i to og skrap ut frøene før du finhakker den mengden du ønsker å bruke Finhakk korianderbladene også og ha dette i en bloee sammen med paprika, spisskummen, salat, pepper, limesaft og olivenoljen. Rør det sammen.
Del laksefileten i mindre biter og bland dem sammen med marinaden. La fisken marineres i noen minutter mens du lager salaten.
Del agurken i to på langs og skrap ut frøene i midten. Skjær den så i tynne skiver. Del tomatene i to og vårløken i tynne skiver. Rør sammen limesaften og sukkeret i en liten skål og bland inn grønnsakene og korianderbladene.
Stek fiskebitene på forholdsvis sterk varme i en stekepanne. Noen få minutter er nok. Stek gjerne i flere omganger slik at panna greier å holde jevn varme hele tiden.
Varm tortillalefsene enten i mikroen noen sekunder eller pakket i aluminiumsfolie i stekeovnen på 200 grader i noen minutter.
Fordel salatbladene, fiskebitene og agurksalaten i lefsene og server.