Pasta med laks og ertesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pasta med laks og ertesaus

Har du prøvd å lage ertesaus noen gang? Frosne erter blir utrolig søte og gode når de blir most til en tykk saus som dette. Sausen blir dessuten skikkelig lekker å se på, knallgrønn som den blir.

Den søte ertesausen passer veldig godt sammen med stekte laksefileter.

Dette er etter min mening en strålende smakfull og superkjapp hverdagsmiddag! Prøv i vei du også!

Pasta med laks og ertesaus

Oppskrift på pasta med laks og ertesaus

til 4 personer

350 g tagliatelle
1 rødløk
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
350 g frosne erter
1 ts Malsonsalt
nykvernet pepper
50 g parmesan
40 g smør
600 g laksefilet
2 ss olivenolje
50 blandet grønnsalat

Kok tagliatellen i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Hell det over i et dørslag og la det renne av når den er ferdig. Ta imidlertid vare på ca. 2 dl av kokevannet først.

Hakk opp rødløken og hvitløkfeddene og ha i en kasserolle sammen med ertene, halvparten av saltet og godt med nykvernet pepper. La det surre på litt under medium varme i noen minutter til ertene blir myke. Bruk en stavmikser for å mose det sammen. Spe med kokevannet til du får en passe tykk saus. Riv parmesanen på den fine siden av rivjernet og rør inn i sausen sammen med halvparten av smøret. Smak til med salt og pepper.

Del fisken i 4 like biter og dryss over salt og pepper. Smelt sammen resten av smøret og olivenoljen i en stor stekepanne, på medium varme, og legg i fiskebitene med skinnsiden ned – selv om skinnet ikke er der lenger.

Hvor lenge du vil steke fisken, avhenger av hvor godt stekt du vil ha den. Noen ønsker å ha den helt gjennomstekt. Da steker du stykkene først i 5 minutter på skinnsiden før du vender stykkene og steker videre i 3–4 minutter. Skru varmen nesten helt av når du steker på den andre siden.

Fordel ertesausen på serveringstallerkener før du har over tagliatellen og fisken. Ha over salaten og avslutt det hele med en god runde med pepperkverna.

Pasta med laks og ertesaus Pasta med laks og ertesaus

God middag!

 

 

 

 

2 kommentarer til “Pasta med laks og ertesaus”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon