Gode vafler kan vi virkelig aldri få nok av! Søte, saftige og nystekte! Deilig!

For virkelig å overgå hverdagsvaflene en høy gang, har jeg lagd en herlig salt karamellsaus som jeg heller over både vafler og is i rikt monn. En skikkelig godsak, spør du meg!

Vafler med is og salt karamellsaus

Dette trenger du for å lage ca. 20 vaffelplater (jeg har et vaffeljern som lager store vafler, så hos meg blir det 10 plater)
Vaflene
50 g smør
300 g hvetemel
½ ts bakepulver
25 g sukker
4 egg
6 dl melk

Karamellsausen
150 g mykt, brunt sukker
2 ss lys sirup
50 g smør
3 dl kremfløte
¼ ts Maldonsalt

god is til servering

Lag vaffelrøren først. Smelt smøret og sett det til side. Bland sammen hvetemel, bakepulver og sukker i en bolle. Del eggene i hvite og gule og ha eggulene i bollen sammen med melken. Rør det sammen til en klumpfri røre.

Stivpisk eggehvitene før du folder dem inn i røren. La røren stå og svelle i 30 minutter på kjøkkenbenken. Du kan også sette bollen i kjøleskapet i noen timer eller over natten.

Ha smøret, sirupen og smøret i en kasserolle og kok opp. Hell i fløten og kok opp igjen. La det småkoke i 2 minutter. Rør inn saltet og ta kasserollen av platen. La karamellsausen avkjøles litt før servering.

Scoop opp isen og plasser oppå vaflene før du heller på med karamellsausen!

Vafler med is og salt karamellsaus

Vafler med is og salt karamellsaus

Nyt!

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *