Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

Har du festplaner i nærmeste fremtid? Da er dette kaken for deg å bake, for denne lyser fest lang vei av, høy og mørk som den er!

For å få den så høy som den er, steker jeg to kakebunner hver for seg. Du kan selvfølgelig halvere oppskriften å lage kaken av halvparten så høy. Det blir fest allikevel!

Glasuren er et aldri så lite kapittel i seg selv. Ikke fordi det er avansert å få til, men fordi det er så godt å spise. Og fordi det inneholder såpass mye smør som det gjør, må kaken være romtemperert ved servering. Så lager du den dagen før servering, og lar den stå i kjøleskapet over natten, tar du den ut minst 1 time før servering. Da er glasuren garantert myk og supergod!

Du kan også lage en kjempegod marengsglasur for å ha på denne kaken. Oppskriften på det, finner du her.

Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

Dette trenger du for å lage en dobbel sjokoladekake med sjokoladesmørkremglasur

Bunnene
350 g mykt smør
500 g sukker
2 dl vann
100 g bakekakao
3 dl rømme
5 egg
450 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron

Sjokoladesmørkrem
500 g mørk sjokolade
100 g kakako
1,75 dl kokende vann
350 g mykt smør
175 g melis

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør to rundformer på 22 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Del smøret i terninger og ha i en miksebolle sammen med sukkeret. Pisk det på høy hastighet til det blir luftig og hvitt. I mellomtiden koker du opp vannet. Ha kakaoen i en bolle og hell over det kokende vannet. Rør det sammen til du har fått ut alle kakaoklumpene. Rør inn rømmen.

Pisk lett sammen eggene i en skål og bland sammen resten av det tørre i en annen bolle. Hell eggblandingen litt etter litt i miksebollen mens mikseren går på forholdsvis lav hastighet. Så har du i kakao- og rømmeblandingen og melblandingen vekselvis. Pisk på lav hastighet, så slipper du at hele kjøkkenet blir fullt av melstøv.

Miks det hele sammen før du fordeler røren i de to forsmurte formene.

Stek bunnene i 50-55 minutter. Bruk en kakepinne for å sjekke om bunnene er gjennomstekte. Stikk pinnen midt i kakebunnen. Kommer pinnen tørr ut, er bunnen ferdig. Husk å sjekk begge bunnene. Det er ikke alle stekeovner som steker helt jevnt.

La kakebunnene avkjøles på en bakerist.

Smelt sjokoladen til glasuren enten i mikrobølgeovn eller over et vannbad. Sett den til side og la den avkjøles noe. Rør sammen kakaoen og det kokende vannet i en bolle. Sett det til side.

Del smøret i terninger og ha i en miksebolle sammen med melisen. Pisk til det blir lyst og luftig. Hell den smeltede sjokoladen i bollen mens mikseren går på medium hastighet og pisk det inn. Avslutt med å piske inn kakaoblandingen.

Legg en av kakebunnene på et kakefat. Legg bakepapir innunder kakebunnen – bare så vidt under kaken – og over resten av kakefatet, slik at du ikke søler det til mens du har på glasuren.

Fordel et lag med glasur på kakebunnen – ca. 1/4 av glasuren – før du legger på den andre bunnen og fordeler resten av glasuren over og rundt kantene.

Denne glasuren blir hard når du setter kaken i kjøleskapet, så husk å ta den ut derfra en god stund før servering.

Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

God fest!

Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

Mørk sjokoladekake med smørkremglasur

Nyt!

 

 

15 kommentarer til “Mørk sjokoladekake med smørkremglasur”

 1. Ohoi! Jeg er egentlig ikke så veldig glad i sjokoladekake, men den her MÅ prøves! Ser aldeles herlig ut <3
  Tusen takk for lekker oppskrift 🙂

  • Hei Liv! Lager du én kake, kan du bruke over- og undervarme dersom du vil det. Øk temperaturen med ca. 15 grader. Steketiden blir omtrent like lenge. Sjekk med en kakepinne. God bakst!

 2. Setter du bunnen ved siden av hverandre i ovnen, eller over hverandre på varmluft?
  Tror du det vil bli godt med friske bringebær i midten som fyll og pynt på toppen?

  • Hei Irene! Får du plass ved siden av hverandre, er det fint. Hvis ikke går det helt bra å ta dem på hver sin hylle også. Bare sjekk om stekeovnen steker jevnt. Bytt evt. plassering på brettene midtveis. Høres kjempegodt ut med bringebær 🙂 Lykke til!

  • Hei Siren! Jo, det er mye, men så er det også mye glasur som skal fordeles inni og rundt kaken. Dette er en skikkelig mektig kake. 🙂

  • Hei Roja! Beklager sent svar, men spørsmålet ditt hadde forsvunnet i spam-filteret 😉 Ja, denne kan fryses!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon