De siste årene har utvalget av gode fiskekaker, eller -karbonader med høyt fiskeinnhold nærmest eksplodert i butikken. Der det for kanskje 5 år siden nesten var umulig å finne fiskekaker inneholdende mer enn 50 % fisk, er situasjonen nå omvendt. Nå er det 60, 70 og 80 % fiskeinnhold som er normalen. Og godt er det.

I denne lettvinte middagsvarianten, bruker jeg fiskekaker med 70 % fiskeinnhold, som jeg har kjøpt ferdig i butikken. Vil du lage dine egne fiskekaker er det verken vanskelig eller spesielt tidkrevende. Klikk her for en god oppskrift!

Fiskekaker med lettvint potetgrateng

Dette trenger du for å lage fiskekaker i lettvint potetgrateng til 4 personer
350 g søtpotet
550 g potet
salt
nykvernet pepper
noen greiner timian
2 dl H-melk
2 dl vann
1 buljongterning – her bruker jeg en fond-kapsel med urter
4 store fiskekaker, ca. 600 g
200 g ost
3 tomater

grønnsalat til servering

Sett stekeovnen på 220 grader varmluft og finn frem en ildfast form på ca. 20 x 30 minutter.

Skrell begge potetslagene før du skjærer dem i helt tynne skiver og fordeler med i den ildfaste formen. Dryss over litt salt (ikke veldig mye, for det er salt i buljongen også) og pepper, og riv bladene av noen timiangreiner og dryss over.

Kok opp både melken og vannet og rør ut buljongterningen i væsken før du heller det over potetskivene.

Sett formen inn i stekeovnen og stek i 20 minutter.

I mellomtiden deler du fiskekakene i to, river osten og skjærer tomatene i skiver.

Ta formen ut av stekeovnen. Skru samtidig ned varmen til 200 grader – fremdeles varmluft.

Fordel over fiskekakene og tomatskivene og dryss osten over til slutt. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre til potetskivene er gjennomstekte og osten har blitt gyllenbrun. Det tar omlag 20 minutter.

Server fiskekakene og potetgratengen sammen med en god grønnsalat.

Fiskekaker med lettvint potetgrateng Fiskekaker med lettvint potetgrateng Fiskekaker med lettvint potetgratengGod middag!

 

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *