Knallgod grønnsakssuppe med pesto
Jeg er bestandig fullstendig lykkelig når jeg kan servere vakker mat som er bra for kroppen og som hele familien elsker!
Oppskriften på en grønnsakssuppe må for all del aldri følges til punkt og prikke! Den er kun ment som et utgangspunkt. Du må for all del ikke la anledningen til å lage denne fantastiske suppa gå fra deg fordi de ikke har pastinakk på butikken! Da tilsetter du bare tilsvarende mengde med en annen rotfrukt.
I Nord-Italia spiser de gjerne sin minestronesuppe – som er deres grønnsakssuppe – med basilikumpesto. Jeg følger italienerne og serverer det til jeg også!
Alle vektanslagene jeg har i oppskriften er for ferdigskrellede grønnsaker.
Dette trenger du for å lage grønnsakssuppe med bacon og basilikumpesto til 4 personer
Grønnsakssuppa
3 skiver bacon
200 g gulrot
200 g sellerirot
150 g pastinakk
150 g persillerot
250 g potet
2 stilker selleri
1 liten purre
1 løk
1 fedd hvitløk
2 laurbærblad
2 liter vann
1 grønnsaksbuljongterning eller tilsvarende mengde fond
5–6 reddiker
salt
nykvernet pepper
Pestoen
40 g pinjekjerner
1 stor potte basilikum
1 fedd hvitløk
1 ¼ dl god olivenolje
40 g parmesan
saft av ¼ sitron
1 ts salt
nykvernet pepper
Del baconstrimlene i småbiter og det i en kasserolle til det blir gyllenbrunt og sprøtt. Fisk bitene opp av kjelen og legg dem over på kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.
Skrell alle grønnsakene og del dem i akkurat så jevne og fine terninger som du har tid og lyst til. Selleristilkene og purren deler jeg i tynne skiver og løken og hvitløken finhakker jeg. Ha alt på ingredienslista til og med vann og buljong oppi kjelen og kok opp. La det småkoke i 5 minutter. Ha i makaronien og kok videre i 5 minutter (hvis det er 5 minutter det står på pakkeanvisningen). Bruker du makaroni som har mye lenger koketid enn det, kutter du ned noen minutter på koketiden før du har i makaronien og øker med tilsvarende mange etter. Erfaringsmessig er 10–15 minutters koketid nok når grønnsaksbitene er såpass små.
Skjær reddikene opp i tynne skiver og ha dem oppi suppa 3 minutter før den er ferdig. Smak til med salt og pepper.
Til pestoen starter du med å riste pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir brunflekkete. Ha kjernene, basilikumbladene og hvitløkfeddet i en blender og kjør knivene rundt til alt har blitt helt smulete. Tilsett olivenoljen i en tynn stråle mens blenderen fremdeles går rundt. Riv parmesanen og ha i. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Slurp i vei og nyt livet!
Følg gjerne Fru Timians matblogg i andre sosiale medier!