Kyllinggryte med couscous

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllinggryte med couscous

Denne kyllinggryten tilhører den herlige kategorien: “passer til alt”. Den er rask nok til å bli lagd på ganske så normale hverdager og staselig nok til fint å bli servert på en helgekveld! Elsker sånn mat! Og det vet jeg at mange av dere gjør også, så da håper jeg denne også vil falle i smak.

Jeg bruker rå kyllinglår i denne gryten. Det er mørkere i kjøttet og har litt mer smak i seg enn brystfiletene, men du kan godt bruke det også – bare så det er sagt. Og, du kan variere om du vil servere couscous til – som jeg gjør her – eller om du koker ris. Det er også veldig godt.

Har du lyst til å servere et godt brød til, passer disse ciabattaene veldig godt til.

Kyllinggryte med couscous

Dette trenger du for å lage tomatisert kyllinggryte med couscous til 4 personer
1 løk
4 fedd hvitløk
2 selleristilker
2 cm ingefær
1 rød chili
1 ss olivenolje
2 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
1 ts tørket koriander (kan utelates)
600 g kyllingkjøtt, her bruker jeg lårfilet, men du kan også bruke brystfilet
1 boks hakket, hermetisk tomat
1 boks vann
2 ss mangochutney
salt
nykvernet pepper
3 ss creme fraise

3 dl couscous
½ ts salt
3 dl vann
1 ss god olivenolje
nykvernet pepper
2 vårløk
grønnsalat

Skrell og finhakk løken, hvitløkfeddene, selleristilkene, ingefæren og chilien og ha i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme i 3-4 minutter til løken har blitt blank og myk. Liker du litt sterk mat, tar du med frøene i chilien, hvis ikke skraper du dem ut før du finhakker den.

Ha i krydderne og la det surre videre i 2 minutter.

Fjern skinnet på kyllingen før du deler den i mindre biter og har i pannen. Lårstykker passer veldig godt til denne gryten, så bruk gjerne det dersom du har mulighet.

Ha i tomatene. Fyll tomatbegeret med vann og hell det i også. Kok opp og la gryten småkoke i ca. 30 minutter. Ha i mangochutneyen og creme fraichen, og smak til med salt og pepper.

Ha couscousen og saltet i en bolle. Kok opp vannet og hell det over. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen stå slik i 4-5 minutter. Ta av plasten og bruk en gaffel for å røre luft i couscousen. Ha over olje og pepper. Skjær vårløken i tynne ringer og bland inn.

Server kyllinggryten med en enkel grønnsalat.

Kyllinggryte med couscous

Kyllinggryte med couscous

God middag!

 

 

Følg gjerne Fru Timians matblogg også i andre sosiale medier.

Kyllinggryte med couscous

2 kommentarer til “Kyllinggryte med couscous”

    • Hei Ina. Nei, jeg steker ikke kyllingbitene først, har dem bare rett i gryten sammen med resten. Så koker de ferdig i sausen. God middag til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon