Farg dine egne påskeegg!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Porsjoner: 15

Farg dine egne påskeegg!

Det blir ekstra stas over påskefrokosten når bordet kan fylles med så fine fargde påskeegg! Ikke sant? Jeg synes iallfall at det er en veldig hyggelig tradisjon å farge egg til noen av frokostene i påsken.

Jeg husker vi var i Hellas et år da de feiret ortodoks påske og da fikk vi servert egg som dette til frokost hver dag. Så da måtte jeg ta med meg tradisjonen hjem til vår egen påskefeiring.

LES MER! Denne italienske BRØDKRANSEN er helt perfekt å servere til påskefrokosten!

Vil du servere fargede påskeegg til flere av påskens frokoster? Da kan du enten koke opp mange egg og gjøre dem klare flere dager i forveien. De holder seg fint i kjøleskapet. Eller du kan ta vare på de ulike væskene fra dag til dag, for så å kunne servere ferskkokte egg hver dag.

Ingredienser

Fargede egg
12 egg
3 ss gurkemeie
5 poser te av røde bær
1 rødbet i rå form
6 ss hvit eddik 7%
1 ss olivenolje
3 ss pulverkaffe
0.5 rødkål

Slik lager du fargede påsekeegg

For alle eggene, unntatt de brune, koker du dem vanlig i vann i 10 minutter til de blir hardkokte. Så avkjøler du eggene i iskaldt vann og legger dem i ønsket farge.

For å få de brune eggene, koker jeg dem i kaffeblandingen – se forklaringen litt lenger ned.

Legg en bakerist over et stekebrett og legg eggene på der slik at de får tørket etter fargingen.

Brune påskeegg

Kok eggene i 10 minutter i kaffe. 1 liter vann, 2 ss eddik og 4 ss pulverkaffe.

Gule påskeegg

Bland sammen gurkemeien, 5 dl vann og 1 ss eddik og kok opp. La det småkoke i 5 minutter. Hvis du vil at eggene skal ha en glatt flate etterpå, må du så sile vannet over i en beholder slik at mesteparten av gurkemeien ikke blir med. Avkjøl væsken.

Legg i egg og la dem ligge i 30 minutter.

Blå påskeegg

Skjær ½ rødkål i strimler og ha i en kasserolle sammen med 1 liter vann og 2 ss eddik. La det koke i 10 minutter. Sil vannet over i en beholder og legg eggene i vannet. Ofte trenger eggene å ligge en stund for å få en mørk blåfarge, så du kan godt sette det i kjøleskapet over natten.

Røde påskeegg

Riv rødbeten på et rivjern og ha i en kjele sammen med 5-6 dl vann. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Sil vannet over i en beholder og rør inn 1 ss eddik. Avkjøl væsken.

Legg eggene i vannet i 30 minutter.

Lilla påskeegg

Hell 5 dl kokende vann over 5 teposene. La det stå i 5-6 minutter. Ta ut teposene og rør inn 1 ss eddik. Avkjøl væsken før du legger i eggene og lar de ligge i 30 minutter.

Oransje påskeegg

Lag først gule egg, så legger du dem i den røde blandingen en liten stund.

Sånn lager du spraglete fargede påskeegg

Når du har farget eggene med en farge, kan du legge til en annen slik at de blir spettede. Da tilsetter du 1 ss olivenolje i den røde blandingen og dypper de allerede fargede eggene kjapt i blandingen. Legg eggene til tørk.

Når de har tørket, kan du eventuelt tørke over dem med litt tørkepapir for å fjerne oljen.

Farg dine egne påskeegg!

God påske!

2 kommentarer til “Farg dine egne påskeegg!”

  1. Hei!

    Så spennende med fargede egg 😊
    Hvis man ønsker mer løskokte egg, kan man da redusere koketid eller vil de ikke bli farget?

    Mvh Lise

    • Ja, du kan redusere koketiden noe, Lise, men eggene vil nok få mer farge jo lengre de ligger i vannet. Prøv og sjekk ut med ett eller to egg først 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon