Fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus

En av de mest leste kakeoppskriftene her på bloggen, er en stekt ostekake med blåbærsaus inni. Oppskriften på den, finner du her.

Her har jeg gjort en liten vri, og serverer blåbærsausen oppå kaken istedenfor. Og resultatet? Det blir aldeles fantastisk! Jeg bare elsker denne kaken, og det er jeg helt garantert sikker på at du kommer til å gjøre også!

For å få den runde, milde smaken og fløyelsmyke konsistensen, som stekte ostekaker skal ha, spiller steketiden er viktig rolle. Kaken skal ha en forholdsvis dissete konsistens når du tar den ut av stekeovnen. Nesten så dissete at du tenker at dette ikke kan gå bra. Men den kommer til å stivne ganske så mye etter at du tar den ut av stekeovnen.

Er du i tvil, steker du den 5 minutter til. Da vil den kunne sprekke når den blir avkjølt, men smaken vil fremdeles være fantastisk.

Fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus

Oppskrift på stekt ostekake med blåbærsaus

Kakebunn
100 g smør
300 g Digestivekjeks
1 ts kanel

Ostefyll
600 g naturell kremost
4 dl seterrømme
3 egg
225 g sukker
1 ts vaniljesukker
skall av 1 sitron 

Blåbærsaus
200 g skogsblåbær, tint hvis frosne
100 g sukker

Sett stekeovnen på 165 grader varmluft og smør en rundform på 22 cm med en nøytral olje eller formfett.

Smelt smøret til bunnen. Ha kjeksene og kanelen i en matprosessor og kjør knivene til det er helt oppsmuldret. Rør inn det smeltede smøret før du heller det over i rundformen. Klem smulene godt ned i bunnen og et stykke oppover kanene. Jeg bruker knokene for å klemme det skikkelig godt på plass. Kle formen med aluminiumsfolie slik at du er sikker på at den er helt tett nede ved kantene. Sett formen i fryseren mens du lager fyllet.

Jeg bruker bestandig helfet kremost til ostekake. Ha kremosten i en miksebolle og pisk til kremosten blir helt myk og klumpfri. Ha i seterrømmen og pisk det sammen. Så har du i eggene og pisker dem inn før du har i sukkeret og vaniljesukkeret. Vask sitronen godt før du river av det gule av skallet med den fineste siden av rivjernet og blander i ostemassen.

Kok opp ca. 2 liter vann.

Hell fyllet over kakebunnen. Sett formen i en langpanne og hell i nok kokende vann til at det går midt opp på langpannen. Sett pannen i stekeovnen.

Jeg steker denne ostekaken i nøyaktig 1 time. Da er den fremdeles forholdsvis dissete i konsistensen, men den kommer til å stivne når den blir avkjølt. La kaken stå i langpannen, med vannet i, og avkjøles på kjøkkenbenken før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer, helst over natten.

Kok blåbærsausen mens kaken steker. Ha bær og sukker i en kjele og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. La den avkjøles.

Fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus

Varm opp en kniv og før langsmed kanten på rundformen før du løsner den.

Skal du servere hele kaken på én gang, ser den absolutt mest staselig ut når du fordeler blåbærene på toppen. Hvis ikke, kan du ha blåbærene i en skål ved siden av kaken.

PS! Du kan selvfølgelig servere ostekaken helt ren også, uten blåbærsausen. Den smaker veldig godt da også!

Fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus Fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus

Fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus

Nam!

 

 

 

20 kommentarer til “Fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus”

 1. hei, hvorfor må den stekes i vannbad? Det har jeg aldri gjort med ostekake før… Går det fint å steke den på vanlig måte?

  • Det er jeg litt usikker på, Cathrine. Sånn fettmessig er det jo det samme, men er usikker på om fløten vil stivne på samme måte.

 2. Hei! Har laget den andre blåbærostekaken din mange ganger og den er bare himmelsk! Tenkte jeg ville prøve noe litt nytt nå, vi har anskaffet oss en kombidampovn og lurer på om det går an å steke denne kaken med denne funksjonen istedenfor vannbad? Har ikke testet ut dampfunksjonen ennå. Hvilken fremgangsmåte ville du brukt?

  • Hei Julie! Ja, det vil jeg tro, men har ikke prøvd det selv. Vet ikke om det funker med 100 % damp på 98 grader, men jeg har laget karamellpudding på den måten flere ganger, så jeg vil anta at det går med ostekake også – men kan ikke garantere noe. Om du bruker 100 % damp eller damp i en kombinasjon, må du kle hele formen med plastfolie sånn at du ikke får vanndampen rett inn i kaken. Gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan det gikk, om du prøver 🙂

  • Hei Bente! Jeg bruker varmluft og da spiller det ingen stor rolle. Det ser jeg at jeg ikke har skrevet i oppskriften, så det skal jeg skrive inn med en gang 🙂

 3. Skal aluminiumsfolien utenpå formen? Om den skal inni, hvorfor skal jeg da bruke smør først? Og da er det vel heller ingen poeng å bruke kniv for å få den løs?

 4. Denne så fantastisk ut! To spørsmål – jeg har kun en form som er 24cm. Går det an å bruke den hvis jeg reduserer steketiden litt? Tror du det går bra om 1 av de 4 dl. med rømme er lettrømme?

  • Hei Maggi. Ja, det går fint å bruke en annen form, men den vil nok bli en del flatere. Justert steketiden ut fra forkaringen jeg skriver om hvordan ostekaken skal se ut når den er ferdig. Og ja, det tror jeg går bra med rømmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon