Er ikke disse minipavlovaene superlekre? Og, så smaker det altså helt superb! Jeg elsker pavlova – og det vet jeg at mange med meg gjør! Som en variasjon fra å lage én stor pavlova, har jeg lagd dem i porsjonsstørrelser. Det er egentlig en ganske så god ide dersom du ønsker at kakebordet skal se ryddig og rent ut lengst mulig eller om du har lyst til å servere dem som dessert på én og én asjett. Eller om du bare tenker å fråtse dem i deg, som var akkurat hva som skjedde med en gang vi var ferdige med å ta bilder av disse.

Det er noen kjøreregler som det er lurt å forholde seg til når man skal lage pavlova.
1) Pass på at det ikke blir med noen rester av eggeplommen sammen med eggehvitene
2) Bruk alltid en skinnende ren miksebolle. Er det rester av fett i den, vil ikke eggehvitene bli like luftige og fine
3) Tilsett sukkeret litt etter litt under piskingen
4) Bruk lav varme under stekingen
5) Ikke åpne stekeovnsdøra for å ta en titt før det har gått minst 1 ½ time av stekingen

Små pavlova

Oppskrift på små pavlova – 10 stykker
4 eggehviter
250 g finkornet sukker*
1 ts hvitvinseddik
1 ts bakepulver
1 ss melis

Pynt
2 dl kremfløte
jordbær
blåbær

Sett stekeovnen på 90 grader.

* For å få helt glatt marengs, trenger du at sukkeret ditt er helt finkornet. Da smelter hvert korn helt fint inn sammen med eggehvitene under piskingen. Er kornene for store, vil det bli igjen små korn som ikke smelter helt. Dersom du ikke får kjøpt finkornet sukker, tar du bare å kjører det i matprosessoren til det blir finskornet.

Ha eggehvitene i en miksebolle og pisk til de begynner å forme seg som små topper. Da tilsetter du sukkeret i en tynn stråle mens du hele tiden pisker på høy hastighet til du har fått en skinnende blank marengs. Tilsett hvitvinseddiken og sikt inn bakepulveret. Pisk det inn.

Kle et stekebrett med bakepapir og bruk to skjeer til å fordele marengsen i små reder. Lag en grop i midten på hver. Sikt melisen over alle marengsene før du setter brettet inn i stekeovnen.

Stek pavlovaene i ca. 2 ½ time. Åpne ovnsdøra forsiktig etter 2 timer for å sjekke om de er sprø rundt det hele – også under. Er de det, er de ferdige. Hvis ikke, lar du dem stå litt til. Du kan da gjerne bare slå av varmen og la dem stå i stekeovnen til neste dag. Men du kan også ta dem ut og la dem avkjøles på en bakerist.

Når du skal servere pavlovaene, pisker du en luftig krem av fløten, deler opp jordbærene og danderer etter beste evne.

Små pavlova

Små pavlova

Små pavlova

Små pavlova

Små pavlova

Kos deg!

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    • Ja, det kan du. Det er lurt å fryse dem i en boks el., for de har en tendens til å gå i stykker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *