Kikert- og linsesalat med ruccola og vannmelon
Vannmelonen er et morsomt innslag i denne forfriskende og gode salaten som du bruker bare noen få minutter på å tilberede. Kikertene og linsene gjør at salaten blir mettende.
Jeg serverer denne salaten gjerne som en helt vanlig hverdagsmiddag eller som tilbehør til annen mat.
Du kan gjerne servere verdens enkleste brød til salaten.
Kikert- og linsesalat
til 4 personer
2 bokser, a 300 g, hermetiske kikerter
2 bokser, a 300 g, hermetiske linser
1 agurk
4 tomater
6–7 skiver vannmelon
50 g fetaost – fra blokk eller i terninger
150 g oliven
50 g ruccolasalat
Vinaigrette
1 fedd hvitløk
3 ss extra virgin olivenolje
½ rød chili
1 ss hvitvinseddik
10–15 dråper Tabasco
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
Ha kikertene og linsene i en bolle. Del agurken i to på langs før du deler den i skiver. Del tomatene og vannmelonskivene i mindre biter og smuldre opp fetaosten, dersom du bruker fetaost i blokk. Eventuelle terninger lar du være hele.
Bland inn oliven og ruccolasalat.
Riv hvitløkfeddet til vinaigretten på den fine siden av rivjernet eller bruk en hvitløkpresse. Finhakk chilien, med eller uten frø. Ha det i en liten skål sammen med resten av ingrediensene. Pisk det godt sammen og hell det over salaten like før servering.