En av de mest leste kakeoppskriftene på bloggen, er denne stekte ostekaken med blåbær. Da herlige Anne Brith, fra Villa Perlesukker, og jeg hadde felles bakedag for litt siden, lagde vi denne versjonen: Stekt ostekake med moste bringebær i, i muffinsformer! Og de er supergode! Det er nesten helt umulig å ta bare én muffins!

Se mer fra besøket her!

Til bringebærsausen kan du gjerne bruke frosne bringebær som du kjøper i poser i butikken. Tin dem før du setter igang.

Jeg tror disse herlige muffinsene har store sjanser for å havne høyt opp på favorittlisten din!

Stekte ostekakemuffins med bringebær

Oppskrift på stekte ostekakemuffins med bringebær – 12 muffins

Kjeksbunn
100 g havrekjeks
1 ½ ts sukker
50 g romtemperert smør

Bringebærfyll
125 g bringebær
2 ss sukker

Ostekakefyll
150 g sukker
½ ts vaniljesukker
25 g hvetemel
250 g romtemperert kremost
2 store egg
75 g rømme
1–2 ts sitronsaft

Sett stekeovnen på 170 grader og sett 12 muffinsformer i et muffinsbrett.

Ha kjeksene i en brødpose og knus dem med et kjevle, eller knus dem i food processoren din sammen med sukkeret. Bruker du en food processor, har du i smøret i terninger og kjører knivene rundt til alt er godt blandet. Knuser du kjeksene for hånd, har du dem oppi en miksmaster etterpå og rører inn det romtempererte smøret.

Fordel kjeksene i bunnen av muffinsformene. Trykk dem ned.

Rør sammen sukkeret og bringebærene slik at sukkeret løser seg opp og bærene blir helt knust. Sil bærene gjennom en sil slik at du fjerner aller frøene. Sett sausen til side.

Ha sukkeret, vaniljesukkeret, hvetemelet og kremosten i en miksebolle og pisk det sammen til det blir klumpefritt. Pisk inn eggene ett og ett før du har i rømmen og pisker den inn også. Smak til med sitronsaften.

Fordel osterøren i muffinsformene før du fordeler bringebærsausen midt oppi osterøren. Her bruker jeg en grillpinne for å dra bringebærsausen utover i muffinsformene.

Sett muffinsbrettet på den nest nederste rillen i stekeovnen og stek muffinsene i 22–25 minutter. De skal være forholdsvis faste når du tar dem ut, men de kan gjerne være litt dissete i konsistensen.

Hvelv dem ut av muffinsformen når de har blitt litt kaldere og la dem avkjøles på en bakerist.

Så er det bare å ta for seg og kose seg!

Stekte ostekakemuffins med bringebær

 

 

Disse ostekakemuffinsene har jeg laget sammen med Villa Perlesukker. Hennes blogg finner du her!

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    • Hei Mari!
      Ostemassen er såpass tung at jeg tror at veggene på muffinsformene vil kollapse. Med mindre du har veldig solide muffinsformer. Da vil det nok gå bra 🙂

    • Hei Camilla!
      De er nok best samme dag eller dagen etter. Jeg har ikke prøvd å fryse dem, men antar at det går riktig så bra. Jeg har fryst andre ostekaker før med helt strålende resultat. 🙂

  1. Disse ble kjempegode! Helt kongerino med små ostekaker! Gikk veldig fort å lage. Synes kanskje de ble litt for søte (mulig jeg bomma litt når jeg målte opp sukker). Takk for ei flott side med mange gode oppskrifter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *