Ut fra responsen hos tretten 12-åringer hjemme hos oss i går, MÅ dette bli årets sommerdrikk! De rakk nesten ikke å gå bort fra tappekranene før glasset var tomt og måtte fylles helt til randen igjen! «Å, dette var godt!», var den unisone tilbakemeldingen. Hadde de bare visst hvor enkel den er å lage 🙂

Jeg får bestandig masse spørsmål om hvor jeg har kjøpt denne beholderen med tappekran. Den kjøpte jeg på en butikk som heter Granit for 3 år side. (Det er en svensk kjede, som i alle fall har butikker i Oslo, mulig andre steder også). Nå har jeg sett at de har tilsvarende i veldig mange andre kjøkken- og interiørbutikker også – fra Claes Olsson og Nille til Home & Cottage. Den er kjempekjekk og jeg bruker den masse!

Jeg angir oppskriften i deler istedenfor eksakte mål, så er det lettere for deg å tilpasse mengde ut fra antall personer og hva du skal servere drikken i.

Årets sommerdrikk!

Oppskrift på sommerdrikk
1 deler ublandet appelsinsaft (jeg brukte Lerums appelsinsaft uten tilsatt sukker)
5 deler kullsyreholdig vann (Farris, Bris, Sodavann etc.)
5 deler sitronbrus
5 deler appelsinbrus (Solo, Asina, Siesta etc.)
4 deler eplejuice
massevis av isbiter
noen mynteblader
jordbær eller andre bær til pynt

Bland alt og ha i den serveringsanretningen du skal bruke. Vær forberedt på at du må fylle opp mange ganger, for dette kommer til å forsvinne enda fortere enn duggen for solen!

Årets sommerdrikk!

God sommer!

Print Friendly

Lesernes kommentarer

  1. Hei. Hva mener du med deler? Er det foreksempel 5 dl sitronbrus? Hvis man bruker den samme beholderen som du har? 🙂

    • Hei Malin. Da mener jeg at hvis du bruker 1 dl appelsinsaft, bruker du 5 dl sitronbrus. Og tilsvarende: Bruke du 2 dl med appelsinsaft, bruker du 10 dl (1 liter) sitronbrus. Angivelsen er ment for å vise forholdet mellom alle.
      Beholderen jeg har, tror jeg tar 5 liter væske 🙂

  2. Denne var helt nydelig!! Lagde den til en stor bursdagsfest og både barn og voksne elsket den – det gikk med over 11 liter! 🙂 anbefales virkelig!

  3. Dette var jo så godt og lekkert, søt og god, uten å være ren sukkerbrus. Til festen 27august gjenstår nå å kjøpe sånn lekker beholder og mynteblad. Gleder meg til å vise 6 åringen hva vi skal ha med oss. Takk for god drikke. Hilsen momtoC.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *