Årets sommerdrikk!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 5 minutter

Årets sommerdrikk!

Ut fra responsen hos tretten 12-åringer hjemme hos oss i går, MÅ dette bli årets sommerdrikk! De rakk nesten ikke å gå bort fra tappekranene før glasset var tomt og måtte fylles helt til randen igjen! “Å, dette var godt!”, var den unisone tilbakemeldingen. Hadde de bare visst hvor enkel den er å lage!

Jeg får bestandig masse spørsmål om hvor jeg har kjøpt denne beholderen med tappekran. Den kjøpte jeg på en butikk som heter Granit for 3 år side. (Det er en svensk kjede, som i alle fall har butikker i Oslo, mulig andre steder også). Nå har jeg sett at de har tilsvarende i veldig mange andre kjøkken- og interiørbutikker også – fra Claes Olsson og Nille til Home & Cottage. Den er kjempekjekk og jeg bruker den masse!

Hva betyr 1 del i oppskriften?

Jeg angir oppskriften i deler istedenfor eksakte mål, så er det lettere for deg å tilpasse mengde ut fra antall personer og hva du skal servere drikken i. 1 del kan for eksempel være 1 dl. Da betyr det at du skal bruke 1 dl ublandet appelsinsaft, 5 dl Farris el., 5 dl Sprite etc. Da blir det totalt 2 liter drikke + isbiter.

Ingredienser

Årets sommerdrikk

1 del(er) appelsinsaft ublandet
5 del(er) kullsyrevann type Farris, Bris, Sodavann
5 del(er) sitronbrus type Sprite, 7Up
5 del(er) appelsinbrus type Solo, Asina, Siesta
4 del(er) eplejuice
isbiter massevis
mynte
jordbær

Slik gjør du

Bland alt og ha i den serveringsanretningen du skal bruke. Vær forberedt på at du må fylle opp mange ganger, for dette kommer til å forsvinne enda fortere enn duggen for solen!

God sommer

20 kommentarer til “Årets sommerdrikk!”

 1. Hei. Hva mener du med deler? Er det foreksempel 5 dl sitronbrus? Hvis man bruker den samme beholderen som du har? 🙂

  • Hei Malin. Da mener jeg at hvis du bruker 1 dl appelsinsaft, bruker du 5 dl sitronbrus. Og tilsvarende: Bruke du 2 dl med appelsinsaft, bruker du 10 dl (1 liter) sitronbrus. Angivelsen er ment for å vise forholdet mellom alle.
   Beholderen jeg har, tror jeg tar 5 liter væske 🙂

 2. Denne var helt nydelig!! Lagde den til en stor bursdagsfest og både barn og voksne elsket den – det gikk med over 11 liter! 🙂 anbefales virkelig!

 3. Dette var jo så godt og lekkert, søt og god, uten å være ren sukkerbrus. Til festen 27august gjenstår nå å kjøpe sånn lekker beholder og mynteblad. Gleder meg til å vise 6 åringen hva vi skal ha med oss. Takk for god drikke. Hilsen momtoC.

 4. Hei, denne ligner veldig på en bowl jeg har oppskrift på fra skole kjøkkenet på ungdomskolen fra slutten av 70 åra 😃.
  Da bruker jeg appelsinjuice, ikke saft. Like deler av alt + en boks fruktcoctail – hele boksen. + en haug isbiter, og gjerne oppdelte friske jordbær. Denne lager jeg nesten hvert år på vår årlige hagefest – og alt forsvinner!
  God sommer 🌞

  • Ja, er ikke det morsomt Anne Oline! Gode oppskrifter forsvinner ikke! De blir bare justert litt etter som årene går 🙂 Mine sommerdrikker som dette, bruker å forsvinne fort som bare det! Riktig god sommer til deg også 🙂

 5. Denne er så god! Har lyst til å prøve å tilsette Vodka når jeg skal servere denne i bryllupet mitt. Har du prøvd det? 🙂

  • Hei Silje!
   Ja du kan gjerne tilsette vodka i denne. Jeg synes det er best om den ikke er for sterk, men det er jo en smakssak! Lykke til med bryllupet!

 6. Ett litet tipps kan vara att lägga i glas pottekulor i botten så blir det inga problem med fruktbitar i kranen då kulorna bara släpper igenom drycken och inga fruktbitar, jag gör så när det ska serveras bål.

  • Ja, det kan du Mariann! Men, det er veldig mye brus i den, så du skal nok ha i ganske mye for at det skal merkes på smaken. Hvis du er ute etter alkoholen, ville jeg nok heller brukt litt sprit uten særlig smak. Evt. redusert mengdene med brus litt hvis du vil bruke prosecco eller cava 🙂 Lykke til!

 7. Hei !

  Det står sitronbrus og appelsinbrus i oppskriften , men du skriver appelsinsaft i første kommentar .
  Forstår at man kan trikse og mikse , men er det appelsinbrus eller saft du opprinnelig har brukt ? 😊

  Ps: min bowl består av Fun fruktfest saft , taffelvann, eple og appelsin i biter med skall på og isbiter . Veldig godt 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon