Krabbesmørbrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Krabbesmørbrød

Hei, mitt navn er Julie, og jeg er en 22 år gammel USA-student med forkjærlighet for Danmark og løping. De siste to ukene har jeg vært så heldig å få være på utplassering hos Fru Timian. Her har jeg både lært et og annet om matlaging og veldig mye om å være blogger; spennende! For å være helt ærlig fikk jeg litt panikk når Fru Timian spurte om jeg kunne lage mine sommerfavoritter og skrive om dem, men det gikk jo kjempefint!

Min absolutt sommerfavoritt er krabbeklør fra “æ’versterhaw”, som man sier på godt Thybomål, et mål som selv for en dansktalende person er veldig vanskelig å forstå, her snakker vi mere enn en “kartoffel” i halsen. På mitt favorittsted i hele verden, et lite tettsted på Vest-Jylland som heter Klitmøller (Cold Hawaii blant surferne), kalles “ved havet,” “æ’haw,” og det er her man får de beste krabbeklørne.

Det finnes rett og slett ikke noe bedre eller koseligere enn å sitte på terrassen og skrape ut krabbekjøtt fra krabbeklørne, eller for å være helt ærlig så er det aller best når mamma har skrapt klørne på forhånd, men det er koseligere når alle sitter og skraper sine egne klør sammen. Da er alle en del av matlagingen, og det er jo bra for mamma som ikke vil bruke hele sommerdagen på kjøkkenet. For når sommerværet er som finest vil alle tilbringe mest mulig tid på stranden og minst mulig tid på kjøkkenet.

Selve klørne får vi nyfisket rett fra Vesterhavet av min “Bestefar” og de lokale fiskerne, som har fisket krabber, hummer og rødspetter fra de samme områdene på Vesterhavet så lenge jeg vet. Krabbeklør fra butikk er sikkert også godt, men det smaker ekstra godt når du vet hvor det kommer fra.

Smaken av sommer er krabbeklør på en skive loff med hvitløksaioli og litt sitronsaft, lett og godt!

Krabbesmørbrød

Krabbesmørbrød nok til 4 smørbrød
12-16 klør, avhengig av størrelse
4 skiver loff
sitronsaft
tomat og agurk til servering

Aïoli (hvitløksmajones)
1 fedd hvitløk
1 eggeplommer
1 ½ dl maisolje eller annen nøytral olje
1–2 ss sitronsaft
salt
nykvernet pepper
1–2 ts vann

Start med hvitløkmajonesen. Riv eller press hvitløkfeddene til majonesen i en bolle. Ha i eggeplommen og pisk det sammen. Tilsett noen dråper olje og visp den inn. Så tilsetter du noen dråper til og visper den inn. Da kan du fortsette å spe i en helt tynn, tynn stråle mens du hele tiden visper kraftig. Tilsett nok olje til at du får en fyldig og fin majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Bruk en hammer til å knekke klørne og skrap ut krabbekjøttet. Fordel smør, så mye krabbekjøtt som du har, og aïoli på en skive. Skvis litt sitronsaft på toppen og pynt gjerne med agurk og tomat for ekstra farge og smak. Lett som bare det!

KrabbesmørbrødKrabbesmørbrødKrabbesmørbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon