Himmel og hav, fjell og fjord! Disse muffinsene er gode! Himmelsk gode, eller farlig gode, om jeg velger den tilnærmelsen. Det er nemlig fullstendig umulig å spise bare én av dem! Hvis du ikke skal ende opp med å spise alle selv, må du sikre deg at du har tilstrekkelig mange å dele med så snart de er ute av stekeovnen!

Røren er dessuten også veldig god – bare så det er sagt 😉

Oppskriften er en noe omarbeidet oppskrift fra Martha Stewart.

Jeg bruker norske skogsblåbær i muffinsene. Har du vært, eller skal du på blåbærtur, så frys noen ned uten å røre dem til syltetøy eller annet snadder først, så har du grunnlaget klart for hverdagsfest hvilken som helst dag i året!

De beste blåbærmuffinsene!

Oppskrift på de beste blåbærmuffinsene 
12 stykker

125 g mykt smør
225 g sukker
300 g hvetmel
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ¼ dl H-melk
2 egg
225 g skogsblåbær – de kan gjerne være frosne

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et muffinsbrett og muffinsformer.

Ha smør og sukker i en miksebolle og pisk det hvitt og litt luftig. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Ta ut 2 spiseskjeer av blanding før du har resten i miksebollen velselsvis med melken.

Ha i eggene og pisk dem inn.

Det resterende melet blander du med blåbærene. Rør dem inn for hånd før du fordeler røren i muffinsformene. Jeg bruker bestandig en isskje når jeg fordeler muffinsrøre i formene.

Sett brettet midt i stekeovnen og stek muffinsene i 30 minutter. Sjekk etter 25 minutter for å se om de er gjennomstekte. Det gjør du ved å stikke en stekepinne eller tynn grillpinne i én av muffinsene. Kommer pinnen tørr ut, er muffinsen ferdigstekt. Jeg bruker å steke mine i 30 minutter.

Hvelv muffinsene ut av brettet og la dem avkjøles på en bakerist.

De beste blåbærmuffinsene!

Kos deg!

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *