Lettvint pølsegryte

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lettvint pølsegryte

Èn av de store middagsfavorittene i barndommen var Toros pølsegryte. Og jeg husker at jeg egentlig var litt misunnelig på venninnen min, for de brukte å ha pølsegryten til middag mye oftere enn oss.

Ikke husker jeg nå hvordan barndommens gryteversjon smaker, for den har jeg ikke spist på sikkert 25 år (gosja meg!), men jeg vet at min min egen hjemmelagde variant er skikkelig pop å servere hjemme og at jeg synes dette er en perfekt middag å lage hvilken som helst dag.

Jeg har oppskriften en annen omgjort barndomsfavoritt (altså omgjort fra posevariant) liggende her på bloggen også, nemlig oppskriften på mexikansk gryte med ris.

Her kan du se at jeg lager pølsegryten på live-sending på Facebooksiden min. Husk at jeg har live-sending hver mandag kl 15!

Lettvint pølsegryte

Oppskrift på pølsegryte
4 personer

2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
½ ts flaksalt
2 gulrøtter
2 bokser moste hermetiske tomater
1 dl melk
2 dl creme fraiche
ca. 2 dl vann
400 g kjøttpølser
150 g makaroni
½ blomkål
nykvernet pepper
½-1 ts sukker

grønnsalat og godt brød til servering

Finhakk hvitløkfeddet og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen og saltet og la det surre på forholdsvis svak varme i 3-4 minutter. Imens skreller du gulrøttene og skjærer dem i terninger på ca. 1×1 cm. Ha dem i gryten sammen med de hermetiske tomatene, melken, creme fraichen og vannet og kok opp.

Fjern skinnet på pølsene, del dem i terninger og ha både dem og makaronien i kasserollen. Kok opp igjen og la det småkoke i de minuttene det står på makaronipakken.

Del opp blomkålen i små buketter og ha i de siste 3 minuttene.

Smak til med nykvernet pepper, bittelitt sukker og eventuelt litt mer salt.

Lettvint pølsegryte

Litt snadder fra drivhuset 🙂

Lettvint pølsegryte

Har du loff eller fint brød liggende i fryseren, kan du tine det på 125 grader i stekeovnen (som jeg gjorde her) mens du lager gryten.

God middag!

 

 

 

 

8 kommentarer til “Lettvint pølsegryte”

  1. Hei! Tusen takk for en nydelig oppskrift. Vi har laget den flere ganger. Et lite tips er å tilsette en terning med kyllingbuljong, synes det hever smaken.

  2. Hva tror du om å bruke lettrømme i stedet for crème fraiche? Bare fordi det er det jeg har i kjøleskapet, og tenkte jeg skulle slippe å dra på butikken 🙂

    • Litt sent svar nå, Solveig. Lettrømmen kan skille seg litt letter under kokingen, ellers skal det gå bra. 🙂

  3. Nam-nam) lett og raskt å lage. Brukte brokkoli istedenfor blomkål. Og for vår familie (2 voksne og barn på 4 år) blir det middag for 2 dager 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon