Norges beste sykehjemskjøkken skal kåres!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Norges beste sykehjemskjøkken skal kåres!

På fredag var jeg så heldig å få holde foredrag i Atlanterhavsparken i Ålesund, der Fylkesmannen i Møre og Romsdal arrangerte en inspirasjonsdag for ansatte i ulike kommunale bedrifter som serverer mat til eldre.

Matminister Sylvi Listhaug har nemlig utlyst en konkurranse for alle landets alders- og sykehjem, om hvem som serverer den beste maten for sine beboere. Her skal maten både smake godt, se bra ut og tilfredsstille helsedirektorarets kosthåndbok, pluss at det skal gjøres trivelig rundt matserveringen. Jeg synes dette er en utrolig spennende konkurranse og det er så utrolig bra at temaet settes på dagsorden!

Matministeren kom og åpnet inspirasjonsdagen. På bildet øverst står Sylvi Listhaug sammen med meg og Aud Lindset Drågen fra Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

Derfor er jeg utrolig glad for å få være med som inspiratør på denne dagen med foredraget mitt: “Litt søndagsmiddag hver dag?” Det synes jeg nemlig både beboere på syke- og aldershjem, samt de som får mat gjennom det som heter hjemmebaserte tjenester, fortjener.

Norges beste sykehjemskjøkken skal kåres!

Jeg skulle gjerne reist rundt til alle landets kommuner og snakket med både ledelsen (de som sitter på pengene), kjøkkenpersonalet og sykepleierne (de som står midt oppe i jobben) om dette. Og saken er jo det at jeg tror kommunene hadde spart penger på å ha fokus på dette – og samtidig gjort livet lysere for beboere og brukere!

Så til alle dere som jobber med eldrepolitikk eller som er politikere, og som leser dette innlegget; Dette er et særdeles viktig tema, og jeg tar gjerne en prat med dere!

Ta gjerne kontakt på mail til: marit@frutimian.no

Norges beste sykehjemskjøkken skal kåres!

Jeg synes det er så fantastisk morsomt å holde foredrag!

 

Alle bildene av meg mens jeg holder foredraget, er tatt av Arnold Hoddevik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon