Chicken tinga

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Chicken tinga

Tidligere i sommer var jeg så heldig å få reise til Mexico for å lære å lage tacoen på samme måte som mexicanerne gjør. Det ble en herlig reise med massevis av deilig mexikansk mat! Det ble servert huevos rancheros til frokost, og det ble plassert en skål med små fritterte tortillalefser og en bolle med enten brennende het salsa eller en knallgrønn guacamole, på bordet så snart vi rakk å sette oss ned ved et restaurantbord.

Èn av de største opplevelsene på turen var å besøke 93 år gamle Nana Jovita og hennes storfamilie. Der ble det disket opp til stor fest med servering av både Nana Jovitas og distriktets berømte chicken tinga.

Chicken tinga er kyllingkjøtt kokt i en saus bestående av tomat, løk, hvitløk og chipotle. Chipotle er en røkt og tørket jalapenochili. Konsistensen på kyllingkjøttet blir nærmest som pulled chicken – veldig godt med andre ord.

Nå har Old El Paso kommet med sin versjon, sånn at vi her hjemme kan lage taco som i Mexico. Disse pakkene kommer til salg i butikk fra 14. september.

Chicken tinga

En av spillemennene vi traff, stilte velvillig opp som fotomodell. (Dette bildet er tatt av Andrew Lockley, som var en del av crewet som var med på Mexicoturen). 

Chicken tinga

Oppskrift på chicken tinga 
til 4 personer

1 pk Old El Paso Restaurante – Chicken Tinga – Soft Taco Kit
2 dl vann
500 g kyllingfilet
1 løk
1 avokado
grønnsalat
½ potte koriander

Rør sammen krydderblandingen og vannet i en kasserolle. Skjær noen snitt i kyllingkjøttet og ha i. Rens løken, skjær den i tynne ringer og ha den i kasserollen også. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter. Vend på kyllingen noen ganger slik at den blir jevnt kokt.

Ta kyllingen ut av kasserollen og over på et skjærebrett. Bruk to gafler til å rive kjøttet fra hverandre. Ha kjøttet tilbake i sausen og la det småkoke til sausen har kokt inn.

Del avokadoen i terninger og skjær opp salaten. Varm en tørr stekepanne og varm tortillalefsene i noen sekunder på hver side. Pakk dem inn i et kjøkkenhåndkle etterhvert, så holder de varmen.

Så er det bare å plassere kjøttsaus, avokado, salat, koriander og en god klatt av den medfølgende chipotlesausen oppi lefsen og kose seg! God middag!

Vil du ha en nærmere forklaring på fremgangsmåten, er det lurt å se denne filmen:

 

Chicken tinga Chicken tinga Chicken tinga

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Old El Paso. 

 

2 kommentarer til “Chicken tinga”

  1. Hei,
    Jeg lagde dette i dag etter å ha sett innlegget ditt. Chicken Tinga smakte veldig godt – spesielt med den chipotle-sausen til! De lompene var noe unødvendig små, spør du meg 😛 Kommer uansett til å kjøpe det igjen. Takk for tips! 🙂

    • Så bra, Margrethe!
      På alle de stedene jeg var i Mexico, var lefsene så små, så da får vi tro at de er mer ekte i størrelsen. Jeg synes også at disse er veldig gode 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon