Deilig eplekake med vaniljefyll
Det er jammen meg ikke mye som topper en nystekt eplekake er helt vanlig ettermiddag. Åååå! Så godt at det nesten ikke er lov! Og når eplekaken i tillegg er fylt med god vaniljekrem, ja, da må vi jo stå overfor en skikkelig suksess!
Denne eplekaken er, som mange andre eplekaker, enkel å lage. Lager du vaniljekremen selv, tar den litt mer tid å lage, men resultatet blir desto bedre. Ferdigkjøpt vaniljekrem funker helt fint det også!
God bakst til deg!
Oppskrift på eplekake fylt med vaniljekrem
175 g mykt smør
150 g sukker
3 egg
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
¾ dl melk
5 dl vaniljekrem – kjøp ferdig eller lag selv (se oppskrift her)
3 epler
40 g pekannøtter eller valnøtter
2 ts brunt sukker
Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme, og smør en rundform på 22 cm i diameter med smør eller formfett. Legg bakepapir i bunnen.
Lager du vaniljekremen din selv, starter du med den. Det er gjort på noen få minutter. Oppskrift og fremgangsmåte finner du her.
Dersom du er litt som meg, husker du ikke å ta smøret ut av kjøleskapet tidsnok til at det blir mykt før piskingen skal begynne, skal du vite at ostehøvelen er et eminent redskap da. Skjær skiver av smøret med høvelen, så blir det mykt på null komme niks.
Ha smøret og sukkeret i en miksebolle og pisk til det blir luftig og lyst i fargen. Pisk inn eggene, ett og ett. Bland sammen hvetemelet og bakepulveret før du du har det og melken vekselvis i miksebollen. Skrap ned fra kantene en gang eller to for å forsikre deg om at alt blir godt blandet.
Ha halvparten av røren i rundformen. Så fordeler du vaniljekremen oppå der. Skjær eplene i tynne båter eller skiver og legg halvparten av dem over vaniljekremen. Så har du på resten av røren før du topper det hele med resten av epleskivene. Trykk dem ned i røren i et fint mønster. Hakk opp nøttene og dryss dem og sukkeret over.
Stek kaken på nederste rille i 1 time og 10 minutter, pluss, minus noen minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt. Stikk pinnen midt ned i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig. Vaniljekremen er jo våt, men du ser om det sitter kakerøre igjen på pinnen eller ikke.
La kaken avkjøles på en bakerist.
Du kan gjerne servere god vaniljeis eller pisket krem til kaken.
God bakst!
Hva med kanel da? Er ikke det noe som skal på eplekaker?
Kanel er bestandig en sikker vinner på eplekaken, Per 🙂
Hei
Kjempegod kake. Kan med fordel bruke epler som ikke er så søte. Jeg strødde litt kanel oppå første lag med epler. Må liksom ha det i eplekake?
Ja, kanel er bestandig godt i en eplekake, Kari-Ann 🙂
Syntes det var lang steketid ? Kan det være riktig.
Ja, den trenger ganske så lang steketid. Vaniljekremen inni er med på å gjøre den ekstra løs i konsistensen, så da trenger den omtrent den tiden.
Den står nå i ovnen, gleder meg til å smake. Men lurer på om jeg skal bruke litt større form neste gang. Syns det ble mye deig til en form på 22 cm. Hadde og kanel på toppen 😊
Høres godt ut! HÅper den smakte 🙂
Jeg laget denne med glutenfritt mel og vendte epleskivene i kanel – og kaken ble kjempegod! Takk for fin oppskrift!
Så bra å høre, Grete!
Nydelig kake , brukte litt flere epler , perle sukker ,kanel , hakkete mandler og rosiner tillegg . Servert med pisket krem.
Tusen takk for det, Randi!
Kjempegod kake! Neste gang skal jeg prøve med litt kanel.
Så hyggelig å høre, Anne Lise! Og kanel blir helt sikkert topp!
Kjempegod kake,1 time og 20 min I ovnen var akkurat passelig. Hakka mandler var godt i mangel på pekanøtter😀😀
Så hyggelig å høre, Vigdis!
Bruker du varmluft eller over/undervarme her? 😊 Gleder meg til å prøve!
Hei Stine!
Jeg bruker over- og undervarme. Skal skrive det inn i oppskriften også.
Hei. Tror du det går an å doble oppskriften, slik at jeg får laget den i stor langpanne (30×40) ? 🙂
Hei Pia!
Jeg tror kanskje at du må gange opp med 2,5 for at det skal bli nok deig til en langpanne. Tror det skal gå riktig så bra å bake i langpanne!