Det beste tacokrydderet lager du selv!

Jeg vet det – har vært der mange ganger selv – du tar posen med ferdigkjøpt tacokrydder og drysser over kjøttdeigen, så vips er middagen straks klar.

Å lage tacokrydderet selv, tar mindre enn 1 minutt, og du kan gjerne lage en stor porsjon når du først er i gang, så trenger du ikke å bruke noe tid på det i det hele tatt når det står taco på menyen neste gang.

Under her finner du også oppskrift på hjemmelaget guacamole og tomatsalsa. Obligatorisk tilbehør til tacoen!

Her bruker jeg dessuten 400 g kjøttdeig som jeg steker og blander ut tacokrydderet i, samt nachochips, lefser og kjempegode bønner i chilisaus. De finner du ferdig på boks i enkelte dagligvarebutikker.

Vil du ha en vri på fredagstacoen, kan du prøve deg på denne veldig gode tacosuppen!

Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder!

Krydderblanding
nok til 4 tacomiddager

2 ½ ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
3 ts paprikapulver
2 ½ ts gurkemeie
1 ts hvitløkspulver
1 ts kayennepepper
2 ts flaksalt
1 ts pepper

Bland sammen krydderne.

Jeg bruker 3 ½ ts krydderblanding til 400 g stekt kjøttdeig, men føl deg frem. Drysser det over, tilsetter ½ dl vann, koker opp og lar det småkoke til vannet har kokt inn.

Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder!

Tomtasalsa
250 g tomater
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 liten bunt koriander
10 dråper grønn tabasco
¼ ts sukker
saft av ¼ lime
½ ts Maldonsalt

Del tomatene i små terninger og finhakk hvitløkfeddet og sjalottløken. Grovhakk korianderen før du blander sammen alle ingrediensene.

Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder!

Guacamole
2 modne avokadoer
1 fedd hvitløk
10 stilker koriander
saft av ¼–½ lime
10–12 dråper grønn tabasco
3 ts rømme
½ ts Maldonsalt
nykvernet pepper

Del avokadoene til guacamolen i to og fjern steinene før du skraper kjøttet ut av skallet. Mos det sammen med et revet hvitløkfedd. Hakk opp korianderen, rør inn resten og smak til med salt og pepper.

Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder!

Fredagstaco med hjemmelaget tacokrydder!

God middag!

Print Friendly

Lesernes kommentarer

  1. Bra basic tacokrydder, men gurkemeie har ingenting i meksikansk mat å gjøre. Et bedre tips er derimot litt røkt paprika 😊

    • Det kan godt være, Fred! Da sier vi ja takk til både gurkemeie og røkt paprika! Røkt paprika er bestandig en slager 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *