Horn med eple- og mandelfyll

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Horn med eple- og mandelfyll

Herlighet, disse hornene er gode! De er rett og slett fantastisk gode. Deigen er som et eventyr å jobbe med og de ferdige hornene er så lette og luftige at du nesten blir forundret når du løfter dem opp. De veier jo nesten ingenting!

Originalen til deigoppskriften har jeg fra Morten Schakenda – bakeren i Lom, så har jeg gjort noen små endringer på hans bolleoppskrift etterhvert som jeg har bakt mine porsjoner.

Bolleoppskriften er også helt strålende å bruke til søte horn! Fylt med en super kombinasjon av søtt mandelfyll og litt syrlige, revne, norske epler.

 

Oppskrift på 16 horn med eple- og mandelfyll

Deigen
750 g hvetemel
100 g sukker
¼ ts salt
½ pk gjær for søte deiger, fersk eller tørr
1 stort egg – du bruker halvparten i deigen og halvparten til pensling
4 dl H-melk
100 g smør

perlesukker til strøssel

Fyll
50 g mandler
50 g sukker
25 g smør
2-3 epler

Ha mel, sukker, salt og tørrgjær i en miksebolle. Bruker du fersk gjær, smulder du den opp før du har den også rett i bakebollen. Visp lett sammen egget og ha i halvparten av det sammen med melken og elt deigen i 20 minutter. Fordi vi bruker så lang eltetid, bruker vi også kald melk.

Del opp smøret i små terninger og tilsett i deigen mens eltekroken fremdeles går. Elt deigen videre i 10 minutter. Da er alt smøret inkorporert og deigen er superblank og kjempefin.

Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.

Lag fyllet mens deigen hever. Ha mandlene og sukkeret i en matprosessor og kjør knivene rundt til det har blitt helt smulete. Ha i smøret og kjør det hele sammen.

Skrell eplene og riv dem på den grove siden av rivjernet.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna deigen sammen en gang før du deler den i to. Kjevle så hver del ut til en runding på ca. 30 cm i diameter. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg at den ikke setter seg fast. Dryss eventuelt på litt mer mel. Skjær deigen i 8 kakestykker. Fordel halvparten av mandelfyllet ytterst på hvert kakestykke – la det være igjen ca. 1 cm med deig utenfor stripen med fyll – og legg de revne eplene på toppen.

Rull kakestykkene til horn og legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk stekebrettene med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft, så kan du steke to brett samtidig.

Pensle hornene med resten av melken. Dryss over perlesukker. Stek hornene i 10-12 minutter. En del stekeovner steker ikke helt jevnt over og under når du bruker varmluft, så det kan være at du må bytte plassering på stekebrettene i løpet av steketiden, slik at hornene blir jevnt stekt.

God bakst!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon