Dette er den perfekte vennematen! Gryten du lager når noen kommer på besøk og dere har lyst på noe skikkelig godt å spise, men som det ikke er mye jobb med å lage. Dette er oppskriften du kan vende tilbake til gang etter gang uten å gå lei!

I en chili con carne må det være gode, røde kidneybønner, og jeg har en stor svakhet for Bonduelles chilibeans som er røde kidneybønner som ligger i en tomat- og chilisaus. Smaker kjempegodt!

Chili con carne

Oppskrift på chili con carne
til 4-5 personer

1 kg grytekjøtt
4-5 ss olivenolje – gjerne en chiliolje, hvis du har
2 løk
4 fedd hvitløk
2 stangselleri
1 rød chili
2 bokser hakket, hermetisk tomat
1 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
¼-½ ts chilipulver, alt etter smak og behag
2 ts tørket timian
2 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
½ ts sukker
2 bokser Bonduelle chilibeans
1 liten bit, rundt 10 gram, mørk sjokolade

kokt ris til servering

Skjær vekk fett og eventuelle sener før du deler kjøttet opp i terninger på ca. 2 x 2 cm. Brun kjøttet i en stekepanne i puljer sammen med oljen. Ha kjøttet over i en gryte.

Hakk opp løk, hvitløk, stangselleri og chili. Fjern frøene på chilien dersom du ikke ønsker en chili con carne som er veldig sterk. Ha dette oppi gryten sammen med resten av ingrediensene, ned til og med sukkeret.

Kok opp, legg på et lokk og la gryten småkoke i 1 ½ til 2 timer. Ha i Bonduelle chilibeans og sjokoladen og la det varmes opp igjen.

Kok ris etter anvisning på pakken og server til.

Chili con carne Chili con carne Chili con carne Chili con carne Chili con carne

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Bonduelle. 

 

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

  1. MMM 🙂
    Hvilken temperatur og tid anbefaler du hvis jeg skal ha gryta i ovnen? Tenker det er lettest da jeg trenger alle plater til disposisjon 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *