Frokostblanding
Jeg leste nettopp at de av oss som har frokostblanding stående fremme på kjøkkenbenken er hakket rundere rundt hoftene enn de som har den gjemt inne i et kjøkkenskap. Og det skjønner jeg godt når det kommer til denne frokostblandingen. Ikke at du blir tykk, men at det er nærmest umulig å gå forbi den store glassbollen som står på kjøkkenbenken uten å ta med seg en aldri så liten klype av den hjemmelagde frokostblandingen!
Jeg spiser denne alene – akkurat som den er – eller med søtmelk, surmelk eller gresk yoghurt. Gjerne også med oppskåret frukt og friske bær i. Og jeg spiser den gjerne til frokost, lunsj, dessert eller kveldsmat. Her er mulighetene mange!
Når du først er i gang med kokkeleringen, som riktignok er særdeles enkel, kan du gjerne lage dobbel porsjon. Frokostblandingen forsvinner så utrolig fort allikevel.
De tørkede blåbærene som jeg bruker, har jeg kjøpt i en velassortert dagligvarebutikk. Du kan også bruke andre frysetørrede bær, hvis du finner det, eller du kan kutte dem helt ut.
Oppskrift på frokostblanding
350 g store havregryn
75 g gresskarkjerner
50 g solsikkekjerner
50 g mykt brunt sukker
60 g flytende honning
50 g mandler
50 g hasselnøtter
50 g tørkede tranebær
25 g tørkede blåbær (kan utelates)
Sett stekeovnen på 150 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir (eller to hvis du lager dobbel porsjon).
Ha havregrynene, gresskarkjernene, solsikkekjernene og det brune sukkeret i en bolle og rør det sammen. Bruk fingrene slik at sukkeret blir helt smuldret opp. Ha i honningen og rør det sammen så godt det lar seg gjøre. Har du bare fast honning, varmer du den litt før du blander den inn. Hvelv det over på stekebrettet og fordel det utover.
Stek blandingen i 20 minutter. Ta ut brettet og rør rundt en gang samtidig som du har i mandlene og hassenøttene. Stek videre i 10 minutter.
Ta ut brettet, bland inn tranebærene og de tørkede blåbærene og avkjøl. Hell det over i et lufttett glass når det er avkjølt.
Frokostblandingen holder seg godt i noen uker i en lufttett boks.
Nå håper jeg du får en super dag!
Du er så flink, Marit! Gir en matlei student inspirasjon til å spise godt i eksamenstiden 😀
Å tusen takk Hedda! Lykke til med alle eksamenene 🙂
Sist jeg lagde granola fikk jeg ikke tak i tørkede blåbær. Kan du si hvor du kjøper det ? Syns det er sååååå gøy å lage sjøl (bl.a. gitt bort i gave) og blåbærene hadde vært prikken over i’en 🙂
Hei Beate!
Noen Menybutikker har både frysetørkede bringebær, jordbær og blåbær. De er i grønne poser. Husker ikke navnet på merket i farta.
Tusen takk, da prøver jeg igjen 🙂