Napoleonskake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Napoleonskake

Jeg kan fremdeles huske den gangen da jeg som 7-8 åring vant en hel napoleonskake på basar! Napoleonskake var definitivt favorittkaken min, så det var særdeles stor stas!

Jeg trodde lenge at det var vanskelig å lage napoleonskake, men det er det ikke. Iallfall ikke hvis du bruker ferdigkjøpte butterdeigsplater. Det er mulig det er litt juks, men det funker. Så da gjør jeg det. Og kremen, er vaniljekrem med gelatin, som du blander inn pisket krem i.

Dette er en skikkelig klassiker!

Napoleonskake

Oppskrift på napoleonskake
8 kakestykker

4 butterdeigsplater (fra en pakke hvor det som oftest er 6 plater)
1 ss hvetemel
2 plater gelatin
2 ts vaniljesukker eller 1 vaniljestang
3 dl H-melk
75 g sukker
2 eggeplommer
20 g maisenna
4 dl kremfløte

Melisglasur
200 g melis
3 ss vann

Tin butterdeigsplatene og sett stekeovnen på 200 grader.

Dryss bitte litt hvetemel på bordet og legg på to av butterdeigsplatene. Legg dem oppå hverandre. Kjevle dem ut til de er litt over 20 x 25 cm. Bruk så en linjal og renskjær dem til den størrelsen. Legg det over på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med de to siste butterdeigsplatene.

Prikk platene tett i tett med en gaffel før du setter stekebrettet inn i stekeovnen og steker butterdeigen til den blir lett gyllenbrun, et sted mellom 15 og 20 minutter. Legg dem forsiktig over på en bakerist og la dem avkjøles.

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5–6 minutter. Bruker du vaniljestang, skjærer du den i to på langs og skraper ut frøene og har både frø og stang i en kasserolle sammen med melken. La det komme opp til kokepunktet. Vaniljesukker har du i en bolle sammen med det vanlige sukkeret, eggeplommene og maisennaen og rør det sammen til det blir klumpfritt.

Hell den varmede melken over eggeblandingen og rør det sammen før du heller alt tilbake i kasserollen og setter den tilbake på varmen. La vaniljekremen koke opp på forholdsvis svak varme og under konstant røring. La den koke i 1 minutt. Rør hele tiden slik at det ikke setter seg fast.

Ta vaniljekremen av varmen (og ta ut vaniljestangen, hvis du bruker det). Klem ut vannet av gelatinplatene og rør dem inn i vaniljekremen. Sett kremen til avkjøling.

Pisk en lett krem av fløten. Pisk opp – for hånd – den avkjølte vaniljekremen og kjør den gjennom en sil før du forsiktig rører den sammen med kremen.

Fordel kremen på en av butterdeigsplatene. Lag en klumpfri melisglasur og fordel den jevnt utover den andre butterdeigsplaten før du legger den på toppen av vaniljekremen.

Sett hele kaken inn i kjøleskapet i minst 1 time.

Det er litt vanskelig å skjære pene stykker av napoleonskaken, men det går enklest når du bruker en taggete brødkniv.

Napoleonskake

Kos deg!

 

 

7 kommentarer til “Napoleonskake”

  1. Spent jeg nå! Kan vaniljekreneb vente med å blandes med føltekremen til dagen etter. Er redd kaken blir “vassen”

    • Ja, det går fint, Randi! Da varmer du opp litt av den ferdige vaniljekremen som du rører ut den oppbløtte gelatinen i, så rører du det igjen inn i resten av kremen 🙂

  2. Jeg bruker mors hjemmebakte vaniljefyll , men har i noe gelatin, avkjøles over natta og har i piska krem før jeg fyller i kaka. verdens beste napoliomskaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon