Tante Torhilds kyllingform

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

Tante Torhilds kyllingform

Du vet at en rett er poppis når den til stadighet dukker opp når storfamilien er samlet. Jeg tror mamma har servert denne retten nesten hver eneste gang enten vi har vært på besøk hos henne eller hun hos oss, de siste 6-7 årene. Og oppskriften har hun fått fra sin lillesøster, Torhild.

Dette er skikkelig enkel mat å lage og den slår virkelig bestandig an hos både små og store. Og når du serverer den som jeg gjør her, ser den jo så utrolig lekker ut også. Er du ikke enig? Den er dessuten veldig kjekk å lage når du skal kokkelere for mange på én gang! Da er det bare å finne en større ildfast form og sette igang!

Jeg har tatt meg noen bittesmå friheter i forhold til oppskriften jeg har arvet fra mamma. Jeg bruker både hvitløk og purre i tillegg til den originale rødløken, og jeg øker mengden av sambal oelek (som er en chilipaste) fra mammas 1/8 teskje til 1 hel teskje. Du får smake deg fram til ditt valg.

Jeg håper Tante Torhilds kyllingform gjør like stor suksess hjemme hos deg som den gjør hos oss!

Ingredienser

Kyllingformen
1 rødløk
1 fedd hvitløk
0.5 purre
1 grønn paprika
2 ss olivenolje
3 dl kremfløte
1 ts sambal oelek
2 ss mangochutney
salt
nykvernet pepper
600 g kyllingfilet
150 g revet ost

Tilbehøret
150 g sukkererter
16 cherrytomater
15 g smør
0.25 ts flaksalt
nykvernet pepper
4.5 dl vann
3 dl fullkornsris

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Start med risen. Den tar lengst tid. Kok den etter anvisning på pakken.

Rens og del rødløken i to før du skjærer den i tynne skiver. Finhakk hvitløken og skjær purren i tynne ringer. Fjern kjernehuset på paprikaen og del den i terninger på ca. ½ x ½ cm. Ha alt dette i en stekepanne sammen med oljen. Stek det på litt under medium varme i noen minutter til løken blir myk. Tilsett fløte, sambal oelek, mango chutney, litt salt og pepper. Kok opp og la det putre i 2 minutter. Hell det over i en ildfast form.

Vask kjapt av stekepannen. Del kyllingfiletene i litt mindre biter. Her bruker jeg store kyllingfileter med skinn, det synes jeg gir best smak. Dryss over litt salt og pepper. Ha 1 ss olje i stekepannen og stek filetene, med skinnsiden ned, på sterk varme til du får en gyllenbrun og sprø skorpe. Vend filetene og stek dem i 1 minutt på den andre siden. Legg dem så over i den ildfaste formen. Fordel osten mest rundt filetene, men også litt over kyllingkjøttet. Sett formen i stekeovnen og stek i 7-8 minutter.

Del sukkerertene i to før du smelter smøret i en stekepanne og har i både cherrytomatene og sukkerertene. Dryss over bittelitt salt og pepper og la det steke på litt over medium varme i 4-5 minutter.

Når sukkerertene og tomatene er klare, er forhåpentligvis også kyllingretten det, så da er det bare å rope inn til middag!

Tante Torhilds kyllingform
Tante Torhilds kyllingform
Tante Torhilds kyllingform

God middag!

29 kommentarer til “Tante Torhilds kyllingform”

  1. Hei! Prøvde denne oppskriften men syns kyllingkjøttet var litt rosa inni etter 8 minutter. Kan det stemme den bare skal stå i 8 minutter?

    • Steketiden vil være avhengig av hvor store kyllingefiletene er, og hva du steker dem i. Så hvis de er rosa inni når du tar dem ut etter 8 minutter, legger du dem tilbake og steker noen minutter til. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon