Ukemeny for uke 51
Nå går det rett og slett utrolig fort frem mot juledagene. Her gjelder det å holde seg fast i svingene og bli med etter beste evne. Avslutninger og festligheter står i kø sammen med riktig så travle dager på jobben.
Har du fått alle julegavene i boks ennå? Jeg har tatt et skikkelig raid nå i dag. Herlig!
Middag må både jeg og resten av familien ha selv om dagene er hektiske. En god middag gir også god energi. Jeg håper derfor at du finner deg noen middager i denne ukens forslag, som du har lyst til å prøve. Her er det smaker som skal passe for både små og store.
Ønsker deg en riktig så god uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 14. desember – Smakfull grønnsaksgryte
Det spiller ingen stor rolle om du bruker akkurat de samme ingrediensene som jeg brukte her. Ta det du har i kjøleskapet eller det som frister mest i butikken! Jeg robbet kjøleskapet mitt for det som var der.
Tirsdag 15. desember – Herlig kylling- og spinatsuppe
Kjenner du behov for å slurpe i deg en stor bolle med deilig lysegrønn suppe? Nå har du muligheten! Spinatsuppe er både enkelt og godt! Denne utgaven får følge av kylling til spinaten.
Onsdag 16. desember – Ost- og skinkegrateng
Jeg er veldig svak for all mat som kan lages ferdig i stekeovnen! Da tar jeg oppvasken mens maten lages ferdig i ovnen og når klokka ringer, er middagen klar til servering! Deilig!
Torsdag 17. desember – Saftig torsk i spekeskinke
Kombinasjonen torsk og bacon er i mitt hode bestandig vellykket! Det hvite, flakete fiskeskjøttet sammen med gyllenbrunt og sprøstekt bacon får meg til å spise akkurat litt mer enn jeg hadde tenkt. Bestandig!
Fredag 18. desember – Pølsepizza
Dette er virkelig én av de store barndomsfavorittene mine. Dette var sånn vi lagde pizzaen i Trøndelag på begynnelsen av 80-tallet, eller kanskje det var slutten av 70-årene. Og jeg drikker fremdeles iskald melk til!
Lørdag 19. desember – Pai med brie og asparges
Er du glad i pai? Det er jeg. Jeg simpelthen elsker pai! En god paibunn kan i grunn fylles med alt mulig. Her er det asparges og brie som får plass.
Søndag 20. desember – Innbakt laks
Det blir straks litt ekstra feststemning over laksefiletene når de blir pakket pent inn i butterdeig sammen med andre gode smaker. Her kjører jeg på med litt asiatiske smaker, østerssaus, chilipaste og fiskesaus.
Ukens julegodterier – Lag julegodterier sammen med barna!
Ta med ungene og lag superenkelt og kjempegodt julegodteri! Det blir garantert suksess med disse søte og gode kjærlighetene på pinne!
Ukens gjærbakst – Julekake med rosiner
Å, det var skikkelig godt! var den enkle konklusjonen fra husets 12-åring da en tykk skive julekake kjapt forsvant fra skjærefjøla mens mor foreviget resten. Og mer enn det er det egentlig ikke nødvendig å si. Søt og luftig julekake med massevis av saftige rosiner er jo nettopp det – skikkelig godt.
En riktig god uke til deg!