Brente mandler

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Brente mandler

Ingen adventstid uten brente mandler på benken! Min erfaring er at det egentlig er litt skummelt å ha dem stående der. På benken. Klare for en innhugg hver gang jeg går forbi. Ha ha ha. Så noen ganger må jeg sette glasset i skuffen sånn at mandlene får vare noen ekstra dager.

LES MER! Lyst på litt mer smak? Da kan du lage disse SUPERGODE KRYDDERNØTTENE!

Lag gjerne en ekstra stor porsjon, så kan du ta med et glass og gi bort neste gang du skal på vift.

Ingredienser

0.5 dl vann
75 g sukker
1 ts vaniljesukker
250 g mandler
20 g smør
1 ts flaksalt

Slik lager du brente mandler

Ha vann, sukker og vaniljesukker i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne med høye kanter. Ikke rør i sukkerlaken. Bare akkurat når du blander det sammen i kasserollen slik at sukkeret løses opp i vannet.

Kok opp og la sukkerlaken koke i 2–3 minutter. Ha i mandlene. Nå må du røre hele tiden helt til sukkeret krystalliseres og mandlene blir grå og triste.

Neste fase er at sukkeret igjen skal smelte, så bare fortsett å røre. Det tar 15-25 minutter før sukkeret smelter. Hvor fort det går avhenger mye av hva slags panne du bruker. Pass på at du ikke bruker for sterk varme, for da kan sukkeret fort brenne seg.

Når alt sukkeret har smeltet, har du i smøret. Du kan gjerne la det være igjen litt sukker rundt mandlene, slik at de er litt knudrete. Jeg synes iallfall at det er veldig godt.

Rør rundt til alt har smeltet og ha det over på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss over flaksaltet. Når mandlene har blitt kalde nok til at du kan ta på dem, brekker du dem fra hverandre med hendene. La dem avkjøles helt. Oppbevar dem i en tett boks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon