Krumkakeskåler
En av barndommens store desserttradisjoner var krumkaker med multekrem! Fantastisk godt!
I høst var jeg så heldig å få multer fra våre snille naboer, så nå er det bare å glede seg til årets multekremfest. Har du ikke plukket multer selv, får du kjøpt frosne multer, som ikke er tilsatt noen ting, i mange av de helt vanlige dagligvarebutikkene.
For å få plass til så mye krem som mulig, har jeg laget krumkakeskåler i år.
Her finner du oppskriften på vanlige krumkaker.
Oppskrift på krumkakeskåler
2 ½ dl seterrømme
2 ½ dl kremfløte
180 g sukker
260 g hvetemel
½-1 dl vann
Multekrem
multer
litt sukker
kremfløte
Rør sammen seterrømmen, kremfløten og sukkeret før du drysser over hvetemelet og pisker det inn. Vannet tilsetter du til slutt. Prøv deg litt fram med vannet. Min erfaring er at ulike krumkakejern steker forskjellig og trives med forskjellig tykkelse på røra. Det går fint å spe etter at du har stekt en prøvekake. La røra gjerne stå å svelle i 30-60 minutter før du varmer krumkakejernet og steker krumkakene.
Fordel ca. 1 ss røre i jernet og stek krumkakene til de blir gyllenbrune. Jeg bruker så å legge dem over en liten skål. Så har jeg er skål som er litt større som jeg legger over, slik at formen setter seg. Etter 20 sekunder tar jeg av den ytterste skålen og lat krumkakene stivne før jeg legger dem over på en bakerist,
Holder seg i en lufttett boks.
Til multekremen tiner du ført multene og drysser over litt sukker. Hvor mye er opp til deg, men jeg bruker ca. 30 % sukker. Det vil si på 100 g multer, bruker jeg 30 g sukker. Rør det godt sammen.
Pisk en tykk og god krem av fløten og vend kremen og multene sammen.
God julemiddag!
Jeg synes at røra ble vel tykk, så måtte ha i nesten dobbelt så mye vann
Ja, det er litt tykk. Tror jeg må øke vannmengden før neste års baking starter 🙂