Pannestekt torsk med ertepuré og sprøstekt bacon
Å, så god fisk! utbrøt husets lille frøken første gang dette ble servert i heimen!
Torsk er en lettlikende fisk. Den har ikke spesielt mye smak i seg selv, men tar velvillig opp smaker fra det den blir tilberedt og servert sammen med. Her er det erter og sprøstekt bacon som får ta følge med den hvite, flakete fisken. Gode, klassiske kombinasjoner.
Pass på at du ikke steker fisken for lenge, slik at den rekker å bli tørr. Når torsken akkurat flaker seg, er den ferdig stekt.
Oppskrift på pannestekt torsk med ertepuré og sprøstekt bacon
4 personer
200 g bacon
600 g torskefilet – her bruker jeg loinstykker
2–3 ts salt
nykvernet pepper
1–2 ss solsikke- eller rapsolje
15 + 25 g smør
200 g frosne erter
3 grener fersk mynte
3/4 dl matfløte
noen dråper sitronsaft
16 små cherrytomater
kokte poteter til servering
Del opp baconet i mindre biter og stek det på middels varme til det blir sprøstekt. Dersom det ikke er spesielt mye fett på baconet, steker du det i litt solsikkeolje.
Fordel 1 ts salt på torskefiletene og la det ligge slik i 15 minutter. Skyll dem så i kaldt vann før du deler dem i passe store serveringsstykker og drysser over resten av saltet. Ha olje i stekepannen og varm den til litt over middels varme. Legg i fiskesykkene. Stek dem i nøyaktig to minutter på hver side. Trekk stekepannene bort fra varmen. Fordel smøret (15 gram) i små terninger oppå fiskestykkene, legg over et lokk og la fisken hvile i 5 minutter. Da er den klar for servering.
Kok opp lettsaltet vann i en kasserolle og ha i ertene. La dem koke i ca. 4 minutter til de er helt møre. I mens varmer du opp melken. Hell ertene over i et dørslag og la vannet renne av. Så har du dem over i en food processor sammen med mynte og kjører til ertene er helt most. Spe med melken mens food processoren går. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Smelt resten av smøret i en stekepanne og legg i cherrytomatene. La dem steke på middels varme i 3–4 minutter.
God middag!