Noen ganger tror jeg vi voksne gjør det vanskeligere enn det egentlig er å få ungene til å spise frukt og grønt. I veldig stor grad handler det om å gjøre det tilgjengelig og fristende. Det tror nå iallfall jeg.

Og så skader det aldri å gi ungene litt åpent spillerom heller! Her er det Gabriel som lager sin fruktspyd-favoritt med ristede brødterninger på.

Lag det til helgefrokost, etter skolemat eller som deilig snacksemat på kvelden!

Fruktspyd med brødbiter

Frukt- og brødspyd
4 spyd

2 tykke skiver brød
1 banan
1 stk kiwi
2 skiver ananas
25 litt store blåbær
5 ss gresk yoghurt eller annen naturell yoghurt
2 ts flytende honning

 

Skjær så tykke skiver som brødristeren tillater. Rist brødene. Har dere ikke brødrister, kan du legge skivene under grillelementet i stekeovnen på 270 grader i 30-45 sekunder på hver side.

Skjær de ristede brødskivene i litt store terninger. Skjær bananen i tykke skiver. Skrell kiwien og skjær den i tykke skiver før du deler skivene i to tvers over.

Skjær to skiver av en ananas. Fjern skallet og del ananasen opp i mindre biter. I midten av skiva er det en hard kjerne, den kan du kaste.

Træ brødterninger, banan, kiwi, ananas og blåbær på trepinnene. Serveres sammen med yoghurt og honning.

Har du andre favorittfrukter og bær, kan du selvsagt bruke det i stedet.

Fruktspyd med brødbiter Fruktspyd med brødbiter

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *