Fiskekaker og nudler

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fiskekaker og nudler

Jeg elsker virkelig hjemmelagde fiskekaker! Når jeg først skjønte hvor lekende lett det er å lage – det tar virkelig bare noen få minutter (pluss oppvasken) – ble det fort en favoritt hos meg.

Fordelen med de hjemmelagde kakene er jo at du selv kan bestemme hva de skal inneholde. Når det er sagt, har det kommet veldig mye bra på det ferdige fiskekakemarkedet de siste årene, så fiskekaker er definitivt ikke det verste å kjøpe ferdig heller.

Jeg bruker bestandig fersk fisk når jeg lager denne typen fiskekaker, fordi fisken da har bedre bindeevne. Lager jeg med kokt fisk og moste poteter – den engelske versjonen – spiller det ikke noen rolle. La alle råvarene være kalde når du setter igang, og bruk knivene på matprosessoren så lite som mulig.

God middag!

Fiskekaker og nudler

Oppskrift på fiskekaker servert med nudler og råkost
til 4 personer

Fiskekakene
1 fedd hvitløk
2 vårløk
¼ chili
1 liten neve frisk koriander – med stilker
400 g torsk (du kan også bruke sei)
150 g laks eller ørret
1 ts salt
nykvernet pepper
25 g smør
litt smør og olje til steking

Tilbehøret
250 g risnudler
½ agurk
2 gulrøtter
1 vårløk
litt chili
1 neve frisk koriander

Ha hvitløkfeddet, vårløkene, chilie (med eller uten frø) og korianderen i en matprosessor og kjør knivene rundt til det har blitt helt smulete.

Fjern eventuelle bein fra fiskefiletene før du deler dem i mindre biter og har i matprosessoren. Start knivene og kjør rundt i 20 sekunder. Ha i saltet og kjør knivene rundt i 20 sekunder til. Del smøret i små terninger og ha i. Kjør knivene rundt i 15–20 sekunder, til alle smørterningene er borte i fiskemassen.

Væt håndflatene med vann og form 8 små, avlange fiskekaker.

Smelt sammen smør og olje i en stekepanne og stek fiskekakene i 3–4 minutter, på litt over medium varme, på begge sider.

Legg risnudlene i en stor bolle. Tilsett 1 ts salt og hell over nok lunkent vann til at det dekker godt. La det ligge slik i noen minutter til nudlene er myke.

Del agurken i tynne skiver og riv gulrøttene. Her bruker jeg et juliennejern på gulrøttene. Da får jeg litt lengre strimler enn når jeg bruker rivjernet. Del vårløken i 5-6 cm lange biter. Skjær dem så i strimler. Vil du drysse litt chili over ved servering, hakker du den opp.

Fordel risnudlene på et stort serveringsfat og plasser både fiskekaker og gulrøtter rundt om. Så fordeler du resten rundt og drysser vårløk, koriander og chili over til slutt.

Fiskekaker og nudler

Fiskekaker og nudler

Fiskekaker og nudler

Fiskekaker og nudler

Fiskekaker og nudler

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon