En genial måte å få i seg nok grønnsaker på, er å lage grønnsakssuppe. Da har både store og små en tendens til å spise store mengder.

Jeg har ganske mange grønnsakssupper her på bloggen etterhvert. Èn ting er at alle hjemme liker det så godt, og så vet jeg at veldig mange av dere som bruker å stikke innom Fru Timian for oppskrifter, er glad i grønnsaussupper i ulike varianter. De ligger bestandig høyt oppe på besøkslistene på bloggen.

Her har jeg laget en versjon hvor jeg også bruker hermetiske tomater. Jeg blir sulten bare jeg ser fargen!

Minestrone med tomatsaus

Oppskrift på minestronesuppe med tomatsaus
4 personer

1 løk
3 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 persillerot – ca. 150 g
¼ sellerirot – ca. 150 g
2 gulrøtter – ca. 175 g
1 stilk stangselleri
1 boks hermetiske cherrytomater – du kan også bruke vanlige, hakkede, hermetiske tomater
6 dl vann
salt
nykvernet pepper
150 g aspargesbønner – her bruker jeg frosne
1 boks, 300 g, hermetiske svarte bønner
1 boks, 300 g, store hvite bønner

Del løken i to og så i tynne ringer og finhakk hvitløkfeddene. Ha det i en kjele sammen med olivenoljen, litt salt og pepper og la det surre på medium varme i 3-4 minutter.

Skrell og del opp rotgrønnsakene og stangselleriet i små terninger. Ha det i kjelen sammen med de hermetiske tomatene og vannet. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter – til grønnsakene er møre.

Bruker du ferske bønner, trenger de noen minutter å koke på. Frosne er allerede forvellet, så de skal bare varmes opp. Så da har du i både dem og de hermetiske bønnene og lar suppen koke opp igjen. Skyll de hermetiske bønnene i kaldt vann før du har dem i. Så er det klar til servering.

Her har jeg drysset litt flatbladet persille over til slutt.

Minestrone med tomatsaus

Minestrone med tomatsaus

Minestrone med tomatsaus Minestrone med tomatsaus

 

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

  1. Ser gott och riktigt läckert ut! Jag har tidigare gjort den franska kusinen Soupe au pistou, men du måste jag nog passera gränsstaden Menton och ta klivit in i Italien för en vegetarisk Minestrone.
    /Roland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *