Når du har lyst på snaddermat uten egentlig å gjøre alt for mye, er disse pirogene helt perfekte. Jeg bruker ferdigkjøpt butterdeig og fyller dem enkelt og greit med skinke og revet ost.

Butterdeig selges jo stort sett bare frossen, men legger du platene utover på benken, tiner de på noen få minutter. Så legger du dem oppå hverandre igjen før du kjevler dem ut og lager firkanter til disse.

Piroger med ost og skinke

Oppskrift på piroger med ost og skinke
9 piroger

1 pk butterdeig
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ts tørket oregano
litt salt og pepper
litt hvetemel til utkjevling
75 g skinke
150 g ost
1 egg til pensling
1-2 ss sesamfrø til strøssel

Tin butterdeigplatene og sett stekeovnen på 225 grader.

Skrell løken og hvitløken og finhakk dem. Surr dem i en stekepanne sammen med olivenoljen, oregano, salt og pepper i noen minutter til løken blir blank og myk. I mellomtiden river du opp osten og skjærer skinken i småbiter. Bland alt fyllet sammen.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bordet og legg på butterdeigplatene i en stabel. Kjevle dem ut til en firkant på ca. 40 x 40 cm. Løft deigen opp fra bordet innimellom og forsikre deg om at den ikke sitter fast. Dryss eventuelt på litt mer mel.

Del deigen i firkanter 13 x 13 cm. Fordel på fyllet før du pensler kantene med sammenpisket egg. Brett sammen pirogene til trekanter. Bruk en gaffel til å trykke kantene godt sammen. Legg pirogene over på stekebrettet og pensle toppen med egg. Strø sesamfrø over.

Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl pirogene litt på en bakerist før de spises.

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *